Prodávejte i vy své zbytečné věci na Aukru. Získáte tak peníze za nevyužité zboží, které se vám doma zbytečně válí.

Založte si účet

Nejdříve si na Aukru musíte založit účet a plně jej aktivovat. Klikněte na tlačítko „Registrace“. Vyplňte požadované údaje (jméno, příjmení, ulice, číslo popisné, PSČ, město, region, země, e-mail, telefon). Dále musíte souhlasit s podmínkami a uzavřít smlouvu. Ověření a aktivace účtu probíhá přes váš e-mail.

Prodání zboží

Nyní můžete na Aukru nakupovat. Po uplynutí požadované lhůty můžete i prodávat. K založení nové aukce stačí kliknout na tlačítko v horním menu “Prodat”. Dále je třeba určit typ prodeje. Zboží můžete prodat buď v běžné aukci, nebo s pevně danou cenou – tzv. „Kup teď“.

Vyplnění požadovaných údajů

Pak musíte zvolit kategorii předmětu, napsat titulek aukce a popis předmětu. Při popisu musíte být plně objektivní. Když si budete vymýšlet, tak na tom v budoucnu jen proděláte. Pokud neuvedete úplně všechny informace, tak může dojít k tomu, že vám kupující zboží vrátí a udělí vám negativní ohodnocení. Podle tohoto ohodnocení se budou řídit i další kupující. Jelikož tím bude vaše důvěryhodnost snížena, tak vaše další zboží už nikdo nebude chtít kupovat.

Další parametry zboží

Musíte také napsat stáří zboží, jeho parametry, popř. uvést i záruku od výrobce. Během trvání aukce můžete připisovat další poznámky. Když tedy na něco v tomto formuláři zapomenete, tak se nic neděje, protože popis zboží budete moci dále doplňovat.

Nezapomeňte na fotografie

K aukci přiložte mnoho fotografií, podle kterých se budou kupující rozhodovat. Nakonec zvolte cenu předmětu, délku trvání aukce, způsob dopravy a cenu dopravy. Následně si veškeré informace zkontrolujete a aukci zahajte. V této fázi už jenom stačí čekat na to, až o vaše zboží někdo projeví zájem.

Categories: Tech

Napsat komentář