Udělejte si váš počítač hezkým a umístěte si na plochu tapetu, která se vám líbí. Zjistěte, jak tapetu dostat do vašeho počítače.

Tapetu musíte nejdříve získat

Nejdříve budete muset nějakým způsobem tapetu získat. Můžete si třeba udělat fotku, kterou použijete jako tapetu na plochu. Také můžete použít nějaký grafický program, kde si tapetu na plochu vyrobíte. Tapetu na plochu si ale můžete i stáhnout. Tapety jsou volně ke stažení na různých webových stránkách. Tapetu stáhnete tím způsobem, že nejprve kliknete na požadované rozlišení tapety. Pak musíte potvrdit stáhnutí tapety a počkat, než se vám tapeta stáhne na váš počítač. Jestli se vám tapeta otevře jenom v novém okně a nestáhne se, tak na ni ještě musíte kliknout pravým tlačítkem a zvolit „Uložit obrázek jako…“.

Jak dostat tapetu na plochu?

Následně budete muset změnit tapetu, kterou máte na vašem počítači. Ve Windows 7 tak provedete přes pravý klik na plochu, zvolíte „Přizpůsobit“ a „Pozadí plochy“. Vybrat si můžete také z přednastavených tapet systému Windows. Chcete-li ale svou tapetu, tak si ji vyhledejte a zvolte.
U starších systémů Windows provedete změnu téměř stejným způsobem. Po pravém kliku na ploše zvolte „Vlastnosti“ a „Plocha“. Zde zvolíte váš obrázek, který se bude na ploše zobrazovat.

Tapety se můžou i měnit

Ve Windows 7 si ale můžete navolit dokonce i měnící se plochu. Po této volbě se na ploše bude zobrazovat více tapet, které se po určitém časovém intervalu změní. Pro tuto funkci musíte zvolit „Start“, „Ovládací panely“, Vzhled a přizpůsobení“ a „Změnit pozadí plochy“. Při výběru tapet ale nyní vyberte všechny, které se mají postupně na ploše zobrazovat. Dále musíte ve funkci „Změnit obrázek v intervalu“ navolit, jak často chcete, aby se obrázky střídali. Všechny změny musíte nakonec ještě uložit. Teď už na svou plochu v počítači můžete být konečně hrdí.

Categories: Tech

Napsat komentář