Každá laserová tiskárna je kromě potřebné techniky pro tisk vybavena také důležitým prvkem, který se nazývá toner. Jde o produkt, jenž je vybaven práškem dané barvy, které je následně nanášena na samotný papír. Obměna tohoto článku je možná hned dvěma způsoby. Buď si zakoupíte originální toner odpovídající značky nebo využijete ekonomičtější řešení, které v sobě skrývají produkty repasované či neoriginální.

V případě značkového toneru jistě není třeba o čemkoliv zdlouhavě diskutovat. Dostane se Vám precizního výrobku, který je primárně určen pro Vaší tiskárnu a podléhá spoustě norem a jiným předpokladům. Jeho nevýhodou může být snad jen vyšší cena, která je vykoupena onou originalitou. Na druhé straně barikády se objevuje naprosto odlišný prvek, který představují repasované tonery. Jak již bylo zmíněno, jejich nejpodstatnější výhodou je především cena, který může být až na poloviční hranici. Ta je bezpochyby vykoupena používáním opotřebovaných tonerových kazet, které jsou plněny speciálním neoriginálním práškem. V této fázi jistě může přijít určitý kámen úrazu, který může způsobit nekvalitnost těchto doplňků. Otázka tedy zní pro jaký model se rozhodnout.

Pokud zvolíte vhodného dodavatele repasovaných tonerů a své tiskárny využíváte velice intenzivně, může dojít ke značné finanční úspoře za tento spotřební materiál. Opakem tohoto argumentu jsou však jiná fakta. Většina výrobců laserových tiskáren má danou podmínku na záruční opravy, které se týkají pouze těch tiskáren, ve kterých jsou užívány originální tonery. Je tedy na zvážení každého majitele těchto zařízení, jak bude se spotřebním materiálem nakládat. Ve firemních složkách však dochází k tomu, že distributor neoriginálních tonerů na sebe přenáší i záruku na opravu tiskárny v případě obtíží, což může značně měnit pohled na případné rozhodování.

Categories: Tech

Napsat komentář