Kdo si někdy s kamarády zkusil zahrát bowling, ví, kolik legrace a trocha pohybu se při něm užije. Samozřejmě je rozdíl hrát v oficiálním bowlingovém centru, kde jde hodně o výsledky i zdravou řevnivost, a v baru, v němž je více zábavy a rekordy se trhají sporadicky. Pokud ještě ve svém hotelu nebo baru nemáte bowling, možná byste o něm mohli zauvažovat.

Aktivita pro děti, dámy a muže

Nebojte se bowlingu, pravidla nejsou složitá a hru si můžou zahrát děti, dospělí, senioři i hendikepovaní. Jedná se o sportovní aktivitu, která stmeluje, a zároveň si při ní trošku namůžete svaly. I při návštěvě restaurace se můžete hýbat, a dokonce si zasportovat. Poté, co vám obsluha zapne bowling a dráhu, si vyberete kouli. Na koulích jsou čísla, jež uvádějí jejich váhu v librách. Děti mají koule od šesti do osmi liber, dívky od devíti do 12 liber a nejsilnější pohlaví hraje se třináctkami a šestnáctkami. Pro dobré uchopení jsou v kouli tři otvory, do nichž se strčí palec, prostředníček a prsteníček.

Jednoduchá pravidla bowlingu

Koule by vás neměla tlačit, vy ji držíte lehce a při pohybu směrem dopředu na kuželky na konci dráhy ruku rozhoupejte jako kyvadlo a vyšlete kouli dopředu bez zbytečných křečí. Začátečníkům jsou vodítkem šipky na dráze, jež směřují k postaveným kuželkám. Vy se snažíte sestřelit co největší počet kuželek. Hrajte pouze na své dráze, nevstupujte do jiných drah ani nepřešlapujte faul line. V jedné hře máte celkově deset pokusů shodit všechny kuželky, počítání za vás obstará digitální počítač. Během čekání na svůj hod se můžete osvěžit, případně povzbuzovat své kamarády.

Nechte si postavit bowlingové dráhy i u vás

Tím, že se může hrát na dvou, čtyřech až šesti dráhách, záleží na provozovateli, kolik prostoru může pro stavbu bowlingové dráhy obětovat. Výroba bowlingových drah a servis bowlingových drah jsou specialitou trutnovské společnosti Bowling Centrum s.r.o. Nebojte se novinek a poptejte se na podmínky výstavby bowlingu co nejdříve.

Categories: Novinky Zprávy