Nepříjemnosti se lidem nevyhýbají za žádných okolností, dovolenou nevyjímaje. Cesty do ciziny jsou již samy o sobě dostatečně rizikové, a je absolutně zbytečné, abychom šanci ke vzniku nepříjemností ještě zvyšovali vlastní lehkovážností. Nezapomeňte si před cestou do zahraničí sjednat cestovní pojištění, které vám poskytne komplexní ochranu během celého pobytu v cizině i samotné cesty.

Nespoléhejte jen na evropský zdravotní průkaz pojištěnce

Cestovní pojištění rozhodně není zbytečností, ačkoliv stále více lidí spoléhá na evropský zdravotní průkaz pojištěnce. Je v tom však velký rozdíl. Především proto, že zdravotní průkaz pojištěnce zajistí nezbytné a akutní ošetření, zatímco cestovní pojištění do zahraničí pomáhá i s jeho finančními výlohami. V praxi to vypadá tak, že vás v zahraničí sice lékař ošetří, ale rozhodně ne bezplatně. Jen ošetření zranění po došlapu na mořského ježka vyjde na několik tisíc korun. Jak moc nebezpečné je vyrazit jen s modrou kartičkou? Čtěte zde.

Připojištění pro větší jistotu

Ani v případě sjednání základního cestovního pojištění nejste chránění před vším. Základní varianta zahrnuje především úhradu nákladů za lékařskou péči a také asistenční službu pro případ nouze. Další varianty pojistky však nabízí finanční kompenzaci za ztrátu či poničení zavazadel nebo připojištění odpovědnosti, kdy jsou za vás hrazeny výdaje za hmotné škody, které v cizině neúmyslně způsobíte. Pokud máte nějaké otázky k pojištění do zahraničí, zkuste si nejprve projít ty nejčastější, abyste získali více informací. Před sjednáním si důkladně pročtěte také podmínky. Je v nich uvedeno, v jakých situacích pojistka pomůže.

Sportovcům se v zahraničí připojištění vyplatí

V pojišťovně si vyžádejte seznam rizikových sportů. Může se totiž stát, že to, co vy považujete za rekreační sport, to pojišťovna zahrnuje v tabulkách rizikových sportů. Je proto dobré se předem informovat o podmínkách pojistných událostí a případně se připojistit. On-line cestovní pojištění vám pomůže získat lepší přehled a vybrat tu nejen cenově nejlepší variantu pro vás.

Categories: Travel

Napsat komentář