Každoroční účty za topení nejsou příjemnou záležitostí. Nepříjemné je i to, že při opravdu mrazivém počasí se nám to prodraží. V článku poradíme, jak se dá ušetřit za topení v případě, že máte vlastní kotel nebo kamna na pevná paliva.

Topivo nakupte včas

Jedním ze způsobů, jak je možné trochu stáhnout konečné výdaje za topení, je včasný nákup topiva. Když dříve nakoupíte potřebné zásoby nebo jejich velkou část, můžete být i více v klidu ohledně dne, kdy zima opravdu udeří. Na základě minulých sezón již zhruba dokážete odhadnout spotřebu topiva, takže zásobení klidně může být jednorázovou záležitostí. V takovém případě se při plánovaném větším nákupu vyplatí sledovat ceny a být připraven na možné akce.

Myslete na pohodlné uskladnění a manipulaci

Metrák nezabaleného uhlí může být v některých případech možná o kousek levnější, ale to se vám hned vrátí na obtížnější manipulaci a větším nepořádku. Pytlované uhlí je pohodlnou variantou, jak si zajistit dostatečné zásoby na otop a zároveň neumazat celý sklep. Poohlédněte se po tak velkých baleních, jaká vám budou vyhovovat. Právě pytlované uhlí se také často používá pro moderní automatické kotle. Balení mají několik stovek kilogramů, ale najdete i menší.

Vyberte si na internetu

Z přehledné a pestré nabídky topiv, kterou v kamenných obchodech v takové míře nenajdete, si vyberte pěkně z pohodlí domova. Propočítejte si, kolik toho bude potřeba, přidejte minimálně 10 procent jako rezervu a jednoduše objednejte. Výhodou je právě doprava až na zadanou adresu, takže si ušetříte jedno nakládání do vozidla a celou cestu. Jde tak o perfektní volbu pro jedno větší zásobování na ideálně celou nadcházející sezónu. Když se sečtou všechny drobné náklady a trefíte se do cenově výhodného období, můžete ušetřit pěknou částku.

Categories: Bydlení