Rodinné domy, chalupy a jiné typy nemovitostí lze vytápět nejrůznějšími způsoby. Velice oblíbené jsou však krby a kamna, a to nejenom kvůli narůstajícím cenám za plyn a elektřinu. Pocit tepla vytvářený prostřednictvím ohně přímo v obývacím pokoji či v jiné místnosti je zkrátka k nezaplacení.

Nejsou to ale jenom klasická kachlová kamna, jež vévodí současnému trhu. Velice oblíbená jsou také peletová kamna. I ty dokáží skloubit nadčasový či tradiční vzhled a vytvořit nadstandardní atmosféru s možností pohodlné a nenáročné regulace tepla uvnitř objektu.

Tento typ kamen představuje ekologický zdroj tepla a v některých případech se liší od běžných výrobků podobného zaměření. A právě o peletových kamnech budou pojednávat následující řádky.

Peletová kamna s výměníkem i bez

Největší odlišností je už samotný způsob spalování, potažmo zdroj tepla. V tomto případě to není klasické dřevo, jak by si mohl kdo myslet. Jsou to pelety, pod nimiž si můžete představit organický materiál rostlinného původu. Takže například sláma, natě, piliny a pleva.

Peletová kamna se díky takovému palivu prezentují odpovídající výhřevností a výkonem. Zároveň umožňují dlouhou dobu hoření, což přijde vhod při obsluze každému majiteli. Velice praktickou nadstavbou jsou peletová kamna s dávkovačem. Ten jednorázově naplníte a on bude postupně přikládat za vás.

Pokud máte navíc v úmyslu vytápět více, jak jednu místnost, vyplatí se uvažovat o produktu zvaném peletová kamna s výměníkem. Ty napojíte na ústřední vytápění a můžete s nimi ohřívat vodu v celé soustavě. Jedna peletová kamna mohou vytopit vícero prostor naráz.

Uvažujete-li o pořízení nových kamen, pak věnujte dostatek pozornosti také tomuto modelu, který je cenově dostupný a nevyžaduje nic více, než napojení na kouřovod.

Categories: Bydlení

Napsat komentář