Vila, nebo luxusní dům sice může splnit sen o pohádkovém bydlení, nicméně je dobré si rozmyslet, co od takové nemovitosti očekáváme. Nejedná se zrovna o malou investici, proto je žádoucí se zamyslet nad tím, zda designový nábytek a nadbytečné množství pokojů je to pravé pro nás.

A co o vily vlastně čekat? Jedná se zpravidla o užitnou plochu od 184 m2 do 346 m2. O využití této plochy si můžete rozhodnout sami. Vily se prodávají většinou na klíč, ale například nový developerský projekt Luxusní Bydlení v Chuchli nabízí kromě hotových vil i pouhý pozemek, hrubou stavbu a vizuální minimum, kdy tvorba interiéru bude zcela záviset na vlastníkově představivosti a přání.

Naopak pokud se rozhodnete pro hotový interiér můžete očekávat jen ten nejkvalitnější materiál a nadčasový design nábytku. Nebojte se, nejedná se o žádný poslední výstřelek, ale naopak o prostředí, které bude lahodit nejednomu oku. Většina vil disponuje terasou o rozměrech 24 až 41 m2, která jsou zpravidla situovaná na jižní stranu. U vily můžete také očekávat co nejvíce prosklených stěn, které vpustí do prostoru široké množství slunečních paprsků. Neúnosného horka v létě se ale nemusíte bát, všechny vily se vyznačují klimatizací a v zimě naopak perfektním těsněním, při kterém nemusíte topit o sto šest.

Při koupi vily je důležité si také prověřit lokalitu. Pod pojmem luxusní vila si jen těžko představíme umístění daleko od centra, nicméně na prohlídku vily byste si měli zkusit dojet autem ve špičce, aby se z inzerovaného 15 minut do centra nestalo 30 minut v zácpě. Pokud se rozhodnete pro vilu jako perfektní domov pro vaši rodinu, měli byste zvážit možnost, zda se v blízkosti nachází např. školky, nebo zda vám nevadí, že strávíte poměrně dost času za volantem.

Luxusní bydlení představuje jedinečný komfort, musíte se ale rozhodnout pro variantu, která nejvíce odpovídá vašim potřebám a možnostem. Před rozhodnutím ke koupi také neopomínejte si prověřit technické záležitosti.

Categories: Bydlení

Napsat komentář