Otázka výběru plastových oken je poměrně omílaným a velice často diskutovatelným problémem současné doby. Spousta starých domů a bytů musí zákonitě svoje stará a netěsnící okna vyměnit za modernější produkty dnešního trhu. V opačných případech se jedná o nové stavby, kde bezesporu není třeba nad ničím váhat a je nutné použít pouze nová a kvalitní plastová okna. Na co si ale dát pozor při tomto poměrně finančně nákladném kroku?

Stejně jako při pořizování kteréhokoliv jiného stavebního materiálu, předmětu či věci je nutná vhodná volba správného dodavatele. Nebuďte příliš důvěřivý a neskočte po prvním zajímavém letáku, která skončí ve Vaší domovní schránce. O Vašem budoucím dodavateli, potažmo výrobci je patřičné zjistit si alespoň několik základních informací. O kvalitách těchto firem mnohdy hovoří samotné reference i fakt, zda si plastová okna vyrábí sami nebo je pouze dováží.

Následujícím kritériem bude samozřejmě použitý materiál. Vše se v každém případě odvíjí od Vaší finanční stránky. Pokud budete chtít využít dřevěná okna je nutné si připlatit určitou peněžní sumu oproti oknům plastovým. Ty jsou díky akčním nabídkám mnohem dostupnější a v podstatě Vám dokážou opticky nahradit běžná dřevěná okna s jakýmkoliv vzorem. V této oblasti je nutné vyvarovat se pouze jediné zásadní věci a tou je materiál z recyklovaných plastů, který je ve většině případech dovážen ze zahraničí.

Pravděpodobně tou nejdůležitější věcí je hloubka okenního profilu, která by měla být u 5-ti komorového okna alespoň 70mm. Nezbytným prvkem je i izolační dvojsklo, kvalita zpracování kování a v neposlední řadě i odborná montáž. Pokud zvolíte vhodného dodavatele, je následný výběr a instalace tím nejsnadnějším krokem. Plastová okna jsou i velice ekonomickým řešením do budoucna, které se vrátí formou úspory energie.

Categories: Bydlení

Napsat komentář