Některé novinové zprávy jsou neměnné. Každý rok se můžeme dočíst o připravenosti vlekařů na zimní sezónu, vítězství Karla Gotta ve Slavíku a stoupajících cenách tepla. Právě stoupající cena tepla by nás měla donutit přemýšlet o tom, jak efektivně s teplem hospodařit. Ne každý má chuť ležet pod dekou a mít na sobě oblečené dva svetry. Spotřeba tepla se však dá snižovat i jinak. Například pomocí moderních technologií větrání. Příkladem je například decentrální větrání s rekuperací, jehož prvky jsou řídící jednotka ovládající celý systém a větrací jednotky rozmístěné po celém objektu. V čem spočívá ona úspora si ukážeme v následujícím článku.

Minimální doba větrání, minimální změny teplot

Oproti klasickým metodám větrání (otevřené okno, klimatizace apod.) má decentrální větrání s rekuperací jednu obrovskou výhodu. Větrací jednotky jsou v provozu vždy jen minimálně krátkou dobu ve fázích stanovených řídící jednotkou. Za to ale větrají o to častěji, takže se nemusíte bát jejich neúčinnosti. Díky malým změnám teplot ale nevzniká potřeba objekt dodatečně vytápět. Má to i pozitivní vliv na zdraví, neboť změny teplot nejsou zrovna příznivé pro lidský organismus.

Nízké náklady na provoz

Nemusíte se bát toho, že co systém ušetří na nákladech za vytápění, to si vezme na nákladech na provoz. Jeho provoz je velmi energeticky nenáročný. Ani náklady na pořízení nejsou astronomické. Navíc v současné době je stále možnost dostat jejich část zpětně proplacenou od státu v rámci programu Nová zelená úsporám. To činí jejich pořízení poměrně dostupné.

Kde pořídit?

Prodejců je na českém trhu mnoho. My máme například velmi pozitivní zkušenost s inVENTerem, který je původem z Německa, je populární po celém světě a v České republice a na Slovensku je zastupován společností A-Invent s. r. o. Kromě výše zmíněných výhod včetně možnosti čerpání dotace na jeho pořízení je na něm skvělá také možnost nechat si zdarma navrhnout model rozvržení větracích jednotek. Stačí jen vyplnit jednoduchý poptávkový formulář, zaslat plánek domu a nechat do na specialistech společnosti. Na montáž má pak společnost lokální partnery ze všech krajů České republiky a Slovenska.

Categories: Bydlení Finance

Napsat komentář