Numismatika okouzlila mnoho lidí. Různé organizace a státy každoročně vydávají další a další zajímavé mince s překrásným designem a nadšení sběratelé touží přidat si je do svého archivu. Věděli jste ale, že zlaté a stříbrné mince si kupují také ti, kteří hledají bezpečný způsob investování peněz?

Jak bezpečně investovat peníze, a přitom z toho mít aspoň nějaký výnos, je otázka, kterou řeší většina lidí. Spořicí účty nabízí směšné úroky, u termínovaného vkladu máte peníze vázány na určitý počet let. Právě proto spousta Čechů hledá nějakou další alternativu. A jednou z nich je investice do drahých kovů.

Zlato a stříbro svou hodnotu neztrácí

Hodnota stříbra a zlata sice v krátkodobých intervalech může kolísat, ale v dlouhodobém měřítku stabilně roste. A vzhledem k tomu, že se jejich zásoby tenčí, bude tato tendence nejspíš i pokračovat. Investice do stříbra či zlata je skvělou volbou pro každého. Proč?

  • Investované peníze dostanete kdykoliv zpátky, stačí své mince nebo slitky prodat.
  • Drahé kovy mají svou hodnotu všude po světě, nejste místně vázáni na Českou republiku.
  • Nemusíte disponovat statisíci korun. Například investiční stříbro si pořídíte i za pár stovek.

Z nákupu mincí se může stát koníček

Samozřejmě si můžete pořídit investiční zlaté slitky, nicméně zlaté cihličky vlastně nejsou ničím až tak zajímavé. Zato zlaté a stříbrné mince jsou dostupné se spoustou motivů. Jejich hodnota se odvíjí nejen od hodnoty samotného materiálu, ale právě i od motivu.

Momentálně je aktuální například zlatá mince 100 AUD Year Of The Pig – podle čínského kalendáře letos oslavujeme rok vepře. Vytvořena byla v australské mincovně v Perthu a navazuje na tradiční sérii s motivy zvířat dle čínského kalendáře. U nás ji zakoupíte třeba v e-shopu Auportal.cz. Ano, investovat do drahých kovů je tak jednoduché jako nakupovat jakékoliv jiné zboží v internetovém obchodě.

Categories: Finance