Nemáte možnost své auto garážovat? A při pohledu na něj vám krvácí srdce? Nenechejte jej napospas vlivům – karoserie vozu může být krásná dlouhé roky, a s tím vám může pomoci správná autoplachta. Ochráníte tak auto před trusem ptactva, pylem, mízou, odletujícími kamínky od projíždějících aut, ale i před chodci, kteří prochází kolem auta v těsné blízkosti. Také skvěle poslouží pro ty, kterým se nechce při odjezdu do práce odmetat sníh. Stačí jen plachtu sejmout, vytřepat a umístit například do kufru. 

Autoplachta poslouží uvnitř i venku

Tudíž před nákupem učiňte rozhodnutí, zda plachtu využijete uvnitř, či venku. V garáži se vám bude hodit na vůz, se kterým vyjíždíte jen zřídka, nebo s ní také přikryjete veterána, který by měl být prachu ušetřen. Venku vám dokonale poslouží před výše zmíněnými vlivy. 

Abychom nezapoměli, karoserie značně trpí také při slunečném počasí, kdy UV záření dokáže takzvaně vytáhnout barvu. Jednoduše řečeno, správná autoplachta ochrání vaše auto před nepříznivými vlivy – je ale potřeba vybrat tu správnou. 

Jak vybrat autoplachtu

Bez pochyby bude důležité, abyste zvolili správnou velikost autoplachty. Pokud tomu tak nebude, může být příliš krátká, nebo naopak příliš velká. Budou vznikat mezery, kudy se prach, slunce a další, stejně dostanou. Lze ji sehnat v různých velikostech. Například pouze na sklo, na přikrytí oken a střechy nebo na celé auto. Stačí se jen rozhodnout. Autodoplňky-obchod.cz nabízí příjemný výběr za rozumné ceny s možností výběru dle modelu vozu a jeho roku výroby. Tímto způsobem si spolehlivě vyberete velikost plachty, která splní požadavky i své účely. 

Dalším krokem pro vás bude rozhodnout se, co od plachty přesně očekáváte, před čím by měla auto chránit. Pokud to bude námraza, voda, pyl a jiné, je dobré zvolit silnou nylonovou plachtu, která je nepromokavá. Do garáže vám postačí tenká nylonová. A abyste zabránili zničení karoserie kroupami, bude potřeba zvolit taková, která je vyztužená pomocí membrány.

Categories: Auto - moto