O neshody mezi zaměstnanci a zaměstnavatelem většinou nebývá nouze. Ať už se jedná o náhrady mzdy, neplatnost výpovědi, diskriminaci či šikanu nebo náhrady za škody způsobené zaměstnancem, často se stává, že se spor natolik vyhrotí, že není jiná možnost než soud.

Soudním sporům se zaměstnanci se snažte předejít

V takovém případě byste se měli připravit na složité dokazování, jelikož zaměstnanci požívají v pracovněprávních vztazích zvýšené ochrany. Jelikož v pracovněprávních sporech jde většinou o větší částky peněz, prohrát soudní při může být pro zaměstnavatele poměrně drahé. Proto je lepší problémům v pracovněprávních vztazích předcházet, a upravit své vnitropodnikové postupy tak, aby byly souladu s platnou legislativou. Zmenšíte tak pravděpodobnost, že se vychytralý zaměstnanec bude snažit obohatit na váš úkor. V džungli pracovněprávních předpisů ovšem není snadné se vyznat. Všechny závažnější kroky byste proto měli konzultovat s odborníkem na pracovní právo.

Z problémů vám pomůže specialista na pracovní právo

Jedním z nich je i advokát pracovní právo – David Borovec, jehož advokátní kancelář BOROVEC LEGAL má dlouhodobou zkušenost se všemi aspekty pracovního práva a specializuje na poradenství, konzultace a řešení sporů, které vyplývají ze vztahů mezi zaměstnavateli a zaměstnanci, eventuálně mezi zaměstnavateli a odborovou organizací.

Žaloba ze strany zaměstnance většinou neudeří jako blesk z čistého nebe. Problémy se většinou kumulují delší dobu, a pokud je odhalíte zavčasu, je řešení většinou jednodušší a levnější. Zkušený advokát pracovní právo Praha vám umožní pracovněprávním problémům zavčasu předejít a v případě, že již není cesty zpět, vás u soudu kvalifikovaně zastoupí a postará se o to, že vaše nároky nebudou neoprávněně kráceny.

Categories: Finance Novinky Zprávy