Snad každý majitel vozidla by si přál motor s vyšším výkonem. Není tedy žádným překvapením, že na silnicích stále častěji můžete potkat vozidla se zvýšeným výkonem. Na první pohled sice nelze nic poznat, ovšem první jízda v autě se zvýšeným výkonem majitele vždy ujistí, že to bylo krok správným směrem… Jak najít mezi množstvím chiptuningových center spolehlivou společnost? I to se dozvíte!

Předsudky versus realita

Mnoho řidičů se obává, že zvýšením výkonu motoru se automaticky zvýší také spotřeba paliva. To je ovšem naprosto mylné přesvědčení. Navzdory všeobecně zažitým představám provází zvýšení výkonu motoru snížení spotřeby paliva, a to až o 15 procent, což zejména z dlouhodobého pohledu stojí za pozornost. Někteří majitelé vozidel mají rovněž obavy z konstrukčních zásahů. I zde však chiptuning vyvrací zažité představy, neboť nevyžaduje žádné technické úpravy.

Zvýšení výkonu motoru a související úkony

Kromě samotného přehrání řídicí jednotky by měla chiptuning provázet řada úkonů. Jedním z nich je diagnostika řídicí jednotky před zvýšením výkonu motoru i po něm. Dále je to dynamický test, při kterém se ověří, že ani při zvýšeném výkonu motoru vozidlo nepřekračuje přísné limity emisí. Nedílnou součástí je také záloha původního softwaru na CD.

Výběr vhodného chiptuningového centra

Kde všude se chiptuning provádí? Pravdou je, že vhodných míst je stále více, přesto se však vyplatí vybírat obezřetně a obrátit se na společnost, která garantuje reálné výsledky a poskytuje záruku na provedené úpravy. Důležitým kritériem jsou rovněž další související úkony, o kterých už byla řeč. To platí i pro poskytovatele chiptuningu v Kladně a okolí Prahy. Dobrou zprávou je, že ve středních Čechách i v okolí Kladna chiptuning není nijak výjimečnou záležitostí.

Categories: Auto - moto

Napsat komentář