Zima už zase klepe na dveře. Letos by měla být poměrně tuhá, což pro domácnosti opět znamená vyšší výdaje za energii. Při příchodu zimního období stoupá jenom spotřeba elektřiny o neuvěřitelných 77 %. Právě proto byste se měli na toto období precizně připravit. Jak ale snížit výdaje za vytápění a spotřebu elektřiny jako takové? Hned několika způsoby. Informovat se o nich můžete pohodlně online prostřednictvím služby E.ON Rádce. Webový portál nabízí zdarma bohatou encyklopedii plnou užitečných informací a rad k úsporám v domácnosti, také zde najdete energetické poradce. Jejich služby lze využít bezplatně. Do formuláře vložíte svůj dotaz, na který rychle odpoví. Možná je i osobní schůzka.

Neefektivní vytápění jako hlavní problém

Nejvyšší položku ve výdajích rodinného rozpočtu není třeba nijak složitě hledat. Jde o peníze za energii spojenou s vytápěním nemovitosti. Nejčastěji za vše může starý kotel vyznačující se minimální účinnosti a vysokou spotřebou plynu či elektřiny. K dosažení úspory energií stačí pouze koupit nový. Poradit se přitom lze online s profesionály. Při vytápění se vyplatí také přesně seřídit celou otopnou soustavu, aby teplota v interiéru byla okolo 21 stupňů Celsia. Přetápění vede samozřejmě k dalším zbytečným přeplatkům.

Eliminujte tepelné úniky

Za vysokou spotřebu energie může mnohdy i nedostatečná izolace objektu. V zimě stoupá spotřeba elektřiny až o celkových 77 %. Toto číslo je doslova hrozivé. Na úsporu elektřiny lze dosáhnout zateplením krovů nebo stropu. U starších objektů jistě chybí také zateplení fasády. Dodatečně tak můžete učinit prostřednictvím polystyrenu nebo minerální vaty. Na zateplení podkroví se hojně používá i chytrá izolace. V poslední době spolu hodně souvisí rekonstrukce a dotace. Právě na ně se můžete pohodlně informovat online. Energetičtí poradci v E.ON Rádci vám o tom řeknou své.

Individuální řešení

Ať už řešíte úsporu vody, elektřiny či jakékoli jiné alternativy snížení výdajů, E.ON Rádce vám pomůže. Pro specialisty není problém třeba provedení analýzy energetické náročnosti budovy anebo poskytnutí informací týkajících se dotací. Energetické poradce můžete kontaktovat na 800 773 334 neno emailem: poradce@eon.cz. Pokud to máte blízko do Brna nebo Českých Budějovic, můžete si s nimi domluvit také osobní schůzku. Poradci vám zdarma poskytnou analýzu energetické náročnosti domu nebo bytu, pomohou s výběrem nového kotle nebo s podáním žádosti o dotace.

Categories: Bydlení