Máte už dost toho mlhavého počasí, co panuje venku? V tom případě je nejvyšší čas začít přemýšlet o zimní dovolené, kterou strávíte někde v teplých krajích. Nikdo neříká, že musíte týden ležet u moře. Pokud jsou vaším šálkem kávy spíš poznávací zájezdy, máte spoustu možností, jak prožít dovolenou v teple aktivně. Jednou z možných destinací je třeba Kuba.

Nádherně bílé písečné pláže, vyhlášené doutníky, staré automobily a slavné koktejly čekají na všechny, kteří se vydají na poznávací zájezd na Kubu. Nemáte i vy chuť projít se po ulicích Havany, objevit svět Ernesta Hemingwaye a tančit v rytmu salsy?

Pláže a krásnou přírodu nelze nezmínit

Přestože je Kuba úžasným místem pro všechny, kteří chtějí poznávat nová místa a zvyky, zamilují si to zde i vyznavači plážového povalečství. Zdejší pláže jsou snad nekonečné, písek je čistě bílý a voda křišťálově čistá. Užijete si i potápění.

Příroda na Kubě obecně stojí za to. Nachází se tu několik velkolepých přírodních parků. Například NP Humboldt, který je pojmenován podle německého vědce, je dokonce zapsán na seznamu UNESCO.

Užijete si jídlo, kávu, alkohol i další neřesti

Kuba je tak trochu zemí bohémů, již si umí užít úplně všechno. Začíná to už jídlem – mixují se tady španělské, africké a karibské tradice. Pokrm by ale nebyl kompletní bez dobrého nápoje. Můžete si objednat nejrůznější koktejly, nebo vyzkoušet pravý kubánský rum. Ostatně právě ten je základní přísadou známých koktejlů, jako jsou Mojito či Cuba Libre. A jestliže moc neholdujete alkoholu, musíte vyzkoušet aspoň místní kávu. Lahodný mok zde vyráběný je totiž proslulý svou jedinečnou dlouhotrvající chutí.

Zabrousíte do historie

Je všeobecně známo, že Kubu měl rád spisovatel Ernest Hemingway. Vlastně zde žil 20 let, a proto se na něj mnoho tematických zájezdů zaměřuje. Oblíbená místa Hemingwaye navštívíte i s CK Redok, která má přichystaný lákavý dvoutýdenní poznávací zájezd na Kubu. Více informací najdete na http://www.redok.cz/poznavaci-zajezdy/kuba/.

Categories: Travel