Malebné městečko Rožnov po Radhoštěm se nachází na úpatí Moravskoslezských Beskyd. Naleznete zde spoustu aktivit na příjemné strávení aktivní dovolené.

Pro sportovně založené jedince je k dispozici krytý i venkovní plavecký bazén, lanové centrum, paintball, trampolíny. V letošním roce bude zprovozněna cyklostezka vedoucí z Valašského Meziříčí na Horní Bečvu.

Pro jedince, které lákají spíše kulturní zážitky nabízí Valašské Muzeum v přírodě celoročně spoustu programů. Celoročně je přístupná Valašská dědina, od jara do podzimu je možno navštívit  rekonstruovanou vesnici Na stráni. Mlýnská dolina nabízí prohlídku starého mlynářského řemesla v tradičních podmínkách.

Další zajímavostí je Svět kamenů galerie a obchod s drahými kameny a šperky z polodrahokamů, který můžete také navštívit. Personál Vám podá odborný výklad o tajemství jednotlivých druhů drahých kamenů, vhodné např. pro školní zájezd pro rozptýlení neposlušných dětí.

Sbírání drahých kamenů a jejich zpracování ve mně vždy spojovalo romantiku hledačů pokladů a radost z práce, kdy vybroušením vdechnete kameni život. Výlety na acháty, vltavíny a záhnědy v Čechách vystřídaly po revoluci cesty do Brazílie, Argentiny, Jihoafrické republiky, Namíbie a dalších zemí.

Categories: Travel

Napsat komentář