S výkonem povolání jsou spojeny i různé nenadálé situace, při nichž zaměstnanec může způsobit neúmyslnou škodu svému zaměstnavateli. Stačí k tomu někdy jen málo. Třeba řídit služební vozidlo a nabourat ho. V takovém případě se jistě oplatí mít sjednané vhodné pojištění odpovědnosti, které kryje případné škody. Jak si vybrat to nejlepší?

Odpovědnost zaměstnance

Při výběru pojištění odpovědnosti zaměstnance za škodu způsobenou zaměstnavateli je třeba zohlednit několik důležitých skutečností. Pojistka by měla mít široký rozsah pojistné ochrany. Dále by měla nabízet nízkou spoluúčast s možností volby a mít také celosvětovou platnost. 

Spousta zaměstnanců jezdí na služební cesty do zahraničí. Jistě se jim takové pojištění profesní odpovědnosti bude hodit i tam, kde způsobená škoda může být daleko vyšší než v tuzemsku. To by se pak zaměstnanec kolikrát nedoplatil, pokud by měl vzniklou škodu hradit ze svého.

Proč se nechat pojistit právě u pojišťovny ERGO?

Na finančním trhu funguje značné množství pojišťoven, které nabízejí své služby. V případě pojištění profesní odpovědnosti se nabízí i pojišťovna ERGO, která poskytuje své služby po celé Evropě. Má dlouholeté zkušenosti, vznikla totiž již v roce 1994. V rámci jejího produktu pojištění odpovědnosti zaměstnance za škodu způsobenou zaměstnavateli najdete několik variant, z nichž si můžete vybírat. 

Zajímavá je například varianta Standard, u níž se nezkoumá druh pracovní činnosti. Na druhou stranu se nevztahuje na škodné události, ke kterým dojde v souvislosti s řízením dopravního prostředku nebo obsluhou pracovního stroje. Pro toho, kdo nejezdí služebním automobilem, je to však výhodné pojištění.

Pro řidiče existují speciální tarify

Za zmínku zvláště stojí tarif Řidič PLUS, který jistě využijí i zaměstnanci, jež mají služební vozidlo k osobnímu použití. A těch není v současné době zrovna málo. Služební automobil patří totiž k benefitům, které některé firmy poskytují svým zaměstnancům. Pokud chce být zaměstnanec při jeho řízení v klidu, rozhodně je dobré mít sjednané pojištění profesní odpovědnosti ve variantě řidič. 

Ať už v zaměstnání řídíte automobil, nebo nikoliv, vždy je třeba mít na mysli to, abyste byli kryti v případě, že způsobíte svému zaměstnavateli škodu. Pojištění profesní odpovědnosti se totiž vyplatí. 

Categories: Finance Novinky