Asociace energetických manažerů společně s významnými českými a slovenskými energetickými společnostmi uspořádala v dubnu v Olomouci v pořadí již třetí ročník konference s názvem Česko-slovenské energetické fórum. Konference představuje jedno z nejvýznamnějších setkání vrcholových představitelů a odborníků v tomto sektoru.

 

Energickou společnost E.ON, která byla jedním z partnerů Česko-slovenského energetického fóra, zastupoval na konferenci David Šafář z E.ON Distribuce s poutavým příspěvkem na téma ACON (Again Connected Networks) – projekt společného zájmu dle III. unijního seznamu pro roky 2018 – 2019. Tento projekt propojuje dvě země s dlouholetou společnou historií – Česko a Slovensko, konkrétně distribuční soustavy společností E.ON Distribuce, a.s. a Západoslovenská Distribučná a.s. V praxi se jedná o implementace investičních opatření podporujících rozvoj inteligentní distribuční sítě v regionu CEE za pomocí kofinancování ze strany EU – Nástroj na propojení Evropy. Projekt ACON je realizován na celém zásobovacím území společnosti E.ON Distribuce, a.s. a v příhraniční oblasti distribučního území společnosti Západoslovenská distribučná, a.s. Realizace projektu ACON se skládá ze 4 investičních a 1 podpůrné aktivity: 

1. ROZVOJ A MODERNIZACE PŘÍHRANIČNÍCH DISTRIBUČNÍCH OBLASTÍ A PŘESHRANIČNÍHO PROPOJENÍ

2. ŘÍZENÍ A AUTOMATIZACE SOUSTAVY V NOVÉM PROSTŘEDÍ

3. ROZVOJ INTELIGENTNÍ KOMUNIKAČNÍ SÍTĚ

4. INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE POTŘEBNÉ PRO SMART GRIDS

5. PROJEKTOVÝ MANAGEMENT A KOMUNIKACE PROJEKTU

Společnost E.ON Distribuce investuje v roce 2019 do obnovy a rozvoje distribuční sítě elektrické energie na území jižních Čech, jižní Moravy, Vysočiny, Zlínského a Olomouckého kraje čtyři miliardy korun, tedy zhruba o 500 milionů korun více než loni. Firma letos plánuje na 6000 staveb, z toho 80 jsou stavby velmi vysokého napětí.

Více na: http://cskonference.cz/

Categories: Finance Novinky

Napsat komentář