Malý reflexní pásek na ruku vám může zachránit život. Zní to šíleně, ale je to pravda. Ke smrti sice dochází pouze u vážnějších nehod, nicméně ani ta vážná zranění, k nimž dochází u lehčích srážek s chodci a cyklisty, nejsou ničím, co by si člověk přál. Přitom by stačilo tak málo.

Povinnost nosit při pohybu za snížené viditelnosti po komunikacích mimo město reflexní prvky platí už skoro tři roky. Dodnes ji ovšem spousta lidí ignoruje. Vymlouvají se, že doma žádné reflexní prvky nemají, případně se jim nezdají dostatečně moderní a mají strach ze zkaženého outfitu. Další na ně prostě zapomínají. Přitom všechny tyto situace mají řešení.

Nemáte? Kupte si!

Že doma žádné reflexní prvky nemáte, je ta nejhloupější výmluva, jakou si jen můžete vymyslet. Reflexní pásky se rozdávají všude možně. Dostávají je děti ve školách, dají se vyhrát v tombolách na plesech a maškarních bálech, dokonce i Policie ČR pořádala akce, při nichž je rozdávala. V obchodě vás pak takový obyčejný pásek vyjde zhruba na třicet korun. Tuto částku investovat můžete, ne?

Reflexní prvky nejsou moderní? Mýlíte se!

Zářivě žlutý pásek vás možná úplně neuchvacuje, což je celkem pochopitelné. Reflexní prvky ovšem nemusí být jen zářivě žluté. Vyrábí se třeba i bílé, ty jsou poměrně nenápadné a nezkazí vám outfit. Navíc si můžete vybrat podle svých představ, není přece nutné kupovat si pásek, který má každý.

Na pásek zapomenete, na jiné reflexní prvky ne

Reflexní pásek nebo reflexní vesta jsou prvky, které vás na silnici každopádně zviditelní. Jenže ani jedno z toho většinou nenosíte jen tak při sobě při každé příležitosti. Naproti tomu, pokud si pořídíte třeba reflexní tkaničky, nemusíte se o nic starat. Ty máte na botách pořád. Někdo u sebe zase stále nosí deštník, takže v tom případě je dobré pořídit si reflexní deštník. Variant je spousta, reflexním páskem to celé jenom začíná.