Všichni podnikatelé hledají cesty, jak ušetřit, a obzvlášť ti začínající, kteří ještě nemají peněz nazbyt. Proto je dobré zamyslet se nad způsoby úspor hned od začátku, tedy od okamžiku, kdy zakládáte firmu a přemýšlíte, kde bude mít sídlo. I na tom se totiž dá ušetřit.

Před pár lety se lidé virtuálních sídel ještě báli. Měli starost, že jde o něco protizákonného, a nebyli si vůbec jistí, co od toho očekávat. Dnes už je ovšem situace jiná. Lidé jsou odvážnější, a navíc přibývá těch, kteří fyzickou kancelář vůbec nepotřebují. Žijí v online světě a je úplně jedno, odkud vlastně pracují. A pro takové je ideální virtuální kancelář.

Zařiďte si sídlo firmy na známé adrese

Pracujte z obýváku a formální sídlo si nechte zapsat například v Praze či Brně na nějaké prestižní adrese. Na zákazníky i obchodní partnery tím uděláte dojem, zároveň ušetříte. Takové je hlavní poselství virtuálních sídel a kanceláří. Lidé na něj slyší a není divu. Za rok se takhle dají ušetřit i desetitisíce.

Nejde jen o adresu zapsanou v obchodním rejstříku

Virtuální sídlo firmy neznamená, že si jen necháte zapsat adresu, kde se ve skutečnosti vůbec nevyskytujete. Zpravidla zde sedí asistentka, která vám přebírá a přeposílá poštu, může zvedat telefony, a hlavně dá váš kontakt všem lidem, již se sem vydají vás hledat. Mnozí poskytovatelé virtuálních sídel jdou navíc ještě dál a nabízí možnost pronajmout si na dané adrese kancelář. Každý se přece někdy potřebuje sejít se zákazníkem a zvát si ho domů, odkud běžně pracujete, by bylo dost neprofesionální. S prostory na prestižní adrese uděláte dojem. Platíte přitom jenom tu dobu, kterou zde doopravdy strávíte.

A na kolik taková služba vyjde? Například Profi-kancelář vám nabídne ceny za tuto možnost již od několika stovek měsíčně. Záleží, o jaké služby máte zájem. Ve všech balíčcích je ale sídlo, označení na budově a základní služby recepce, což do základu stačí.

Categories: Novinky Zprávy