Žádný obor nemá takovou perspektivu jako programování. Položte základy úspěchu už v dětství. Ukážeme vám totiž aplikace, které vaše děti naučí programovat.

Vývoj webových aplikací je pořádná fuška. Pokud tedy chcete naučit vaše děti programovat, pak pro vás máme několik tipů. Tyto aplikace jim totiž zábavnou a hravou formou ukážou, jak programování vlastně funguje.

Playgrounds – pouze pro Apple platformy

Snaha Applu zpřístupnit programování co nejširšímu publiku vyústila v projekt nazvaný Playground. Ten vás i vaše děti naučí základy programovacího jazyka Swift. Ten se sice nepoužívá pro vývoj webových aplikací na míru, ale k výrobě programů pro platformu Apple. Hra má intuitivní ovládání a může se pochlubit i českou lokalizací. Pokud tedy vaše dítě neumí anglicky, rozhodně to nebude na překážku.

Mimo – učení pro starší

Mimo mohou používat nejen starší žáci, ale i dospělí. Jedná se o komplexní aplikaci, které vás naučí vývoj webových aplikací na zakázku, ale také jak vznikají programy v jiných jazycích. Naučíte se tu stylovat weby s pomocí CSS, značkování webů s pomocí HTML a řadu dalších užitečných jazyků nejen pro vývoj webových aplikací (JavaScript, Python, Swift a C++). Mimo ale není dostupné zcela zdarma. Abyste se mohli naučit úplně všechno, musíte si aktivovat předplatné za 229 korun měsíčně. V bezplatné verzi dostanete přístup pouze k jedné kapitole z každého kurzu.

Scratch – skvělé pro děti různých věků

Scratch je webová aplikace, která si dala za úkol naučit děti programovat zábavnou formou. Na této webové stránce tedy dostanete možnost naprogramovat vlastní hru nebo vytvářet aplikaci. Základní premisou je ale naučit děti základy programování a programátorského myšlení, které pak mohou aplikovat na jakýkoliv jazyk. Tento projekt je přitom vhodný jak pro starší žáky, tak i pro malé školáky.

Categories: Novinky Tech Zprávy