Chcete si i vy pořídit mikrovlnnou troubu, která zvládne více než jen ohřát jídlo? Chcete si usnadnit vaření? Pořiďte si kombinovanou mikrovlnnou troubu. Jaké jsou její přednosti? Pojďme si je více přiblížit.

Kombinovaná mikrovlnná trouba a její výhody
Kombinované mikrovlnné trouby jsou mezi spotřebiteli čím dál více oblíbené pro svou univerzálnost. Spojují totiž v sobě funkce mikrovlnné trouby, grilu a horkovzdušné trouby. Můžete tyto funkce používat samostatně, ale velmi efektivní je i jejich kombinace.

Kombinované mikrovlnné trouby se perfektně hodí na přípravu hlubokozmražených polotovarů. Oceníte i to, že moderní přístroje mají automatické programy, které vám samy nastaví potřebnou dobu k přípravě jídla.
Koupíte-li si kombinovanou mikrovlnku, je třeba počítat s tím, že je náročnější na ovládání. Vyberte si tedy takovou, která má srozumitelný návod. Na ovládání jedním či dvěma tlačítky, na která jste byli zvyklí u starších typů, zapomeňte.

Tip: Uvažujete o koupi kombinované mikrovlnné trouby, nebo jste si ji právě koupili a nemáte zkušenosti s přípravou jídel v ní? Nechte se inspirovat. Na trhu najdete mnohé kuchařky, které jsou určené přímo na přípravu pokrmů v kombinované mikrovlnné troubě.

Dejte si pozor…
Kombinovanou mikrovlnnou troubu však vybírejte velmi pečlivě. Časopis dTest odhalil při nezávislém testování jejich slabinu. U některých modelů teplota horního pláště překračuje hodnotu 100oC. To může způsobit velké popáleniny v případě, že sáhnete na troubu. Ovšem hrozí také riziko vzplanutí předmětů na mikrovlce. Buďte tedy opatrní.

Kombinované mikrovlnné trouby jsou přístroje, která vám ušetří čas i energii. Pusťte se i vy do efektivnější přípravy pokrmů. Dejte si však pozor na to, jaký výrobek zvolíte. Některé mohou být nebezpečné.

Categories: Bydlení