Vybíráte-li dlažbu, musíte zvážit mnohé faktory. Jen tak můžete vybrat takovou dlažbu, která bude vyhovovat vašim podmínkám a se kterou budete spokojeni. Jedním z důležitých aspektů je, zda dlažbu potřebujete do interiéru či exteriéru.

Interiérová dlažba

Při výběru dlažby myslete především na to, že musí mít určité technické vlastnosti podle toho, kam dlažbu budete pokládat. Chcete ji do místnosti, která je hodně namáhaná a často využívaná? Zvolte velmi odolnou slinutou dlažbu. Pokud ji chcete do koupelny, je třeba vybírat takovou, která je protiskluzná. Do kuchyně, kde pracujete a občas vám něco upadne, se hodí dlažba s vysokou mírou odolnosti proti oděru. Ta se obecně dělí do pěti stupňů. Do pokojů se doporučuje stupeň 3. Nasákavost by zase neměla dosahovat více než 3%.
Dalším faktorem jsou finance. Na trhu je mnoho druhů dlažby, které se pohybují v různých cenových relacích. Není dnes problém koupit cenově přijatelnou dlažbu, ale lze také využít velmi drahých a luxusní možností. Záleží jen na vás, kolik chcete do nové dlažby investovat.

Univerzálnost keramické dlažby

Pokud stále váháte a nevíte jakou dlažbu si vybrat do vašich pokojů, sáhněte po keramické dlažbě. Tou rozhodně nic nezkazíte. Je optimální kombinací příznivé ceny a dobré kvality.
Na trhu máme keramickou dlažbu s glazovanými i neglazovaným povrchem. Z vlastností oceníte především pevnost, odolnost, ale také jednoduchou údržbu.

Další oblíbené interiérové dlažby

Oblíbené jsou také podlahy z přírodního kamene, které vypadají velmi elegantně. Jsou pevné, odolávají vlhkosti a dlouho vám vydrží.

A co takhle zvolit teracovou dlažbu? I ta má své uplatnění, a to především ve vstupních halách. Proč tam? Tato místa se vyznačují velkým zatížením, kterému je tato dlažba plně přizpůsobená. Vybrat si ji můžete v různých designech.

A jakou dlažbu do vašeho interiéru zvolíte vy? Vybírejte ji pečlivě, jen tak s ní budete spokojeni dlouhou dobu.

Categories: Bydlení