Pokud se řekne výraz „úhelník“, spousta lidí si představí klasický plastový úhelník do školy. Ten ale v tomto článku popisovat rozhodně nechceme. Jde ostatně o jednorázový produkt, který s tím námi zamýšleným má společné jediné. A tím je pravý úhel.

My se budeme článku zaměřovat na možnosti použití zcela jiného úhelníku. Soustředit se budeme na ocelové profily, konkrétně na úhelníky. Tedy na kovové produkty zhotovené v kombinaci s odlišnými povrchovými úpravami.

Představíte-li si ocelový úhelník, jistě si vybavíte, že je opatřen zinkovou vrstvou. Ta ostatně funguje jako účinný a efektivní štít proti jakékoliv korozi. Tohoto stavu je docíleno buď za pomoci žáru, jehož výsledkem je matné provedení nebo za přispění elektrolýzy. Její podobou je lesklý zinkový prvek s bohatým užitím.

Ocelové profily pro tesaře i nábytkáře

Zamyslíte-li se nad tím, kde takové úhelníky použít, určitě se vám vybaví hned několik oblastí. Jednou z nich jsou například tesaři. Ti potřebují často zpevnit a spojit latě, trámy a hranoly nejrůznějších velikostí. A právě s pomocí úhelníků to lze nejlépe a nejsnadněji. Stačí k tomu použít jen pár hřebíků a vrutů odpovídající délky.

Dále je to také nábytkářský průmysl. V něm nachází uplatnění spíše menší úhelníky. I v jejich případě je dokonale zamezeno jakémukoliv smyku nebo tahu. Vytvořen je zkrátka dokonale pevný a účinný spoj odolávající patřičnému zatížení.

Ve výsledku můžete popisované ocelové profily upotřebit v podstatě kdekoliv, k čemuž mimochodem přispívá ona zmiňovaná povrchová úprava. Stačí si najít místo s pravým úhlem, jemuž dodáte na vyžadované pevnosti a využijete k tomu oku lahodící doplněk, který svým vzhledem rozhodně neurazí. Úhelníky jsou mimochodem cenově dostupným sortimentem pro každého řemeslníka i domácího kutila.

Categories: Bydlení Zprávy

Napsat komentář