Nůžkové stany se využívají zejména při různých předváděcích akcích, na festivalech, svatebních hostinách, oslavách, sportovních událostech, roadshow apod. Spousta lidí je vnímá jako provizorní zastřešení, to ale není tak úplně pravda. Kvalitní nůžkové stany toho vydrží opravdu hodně, a když se doplní ještě o osvětlení a topení, poskytnou komfort jako zděná budova.

Je pochopitelné, že ne všechny nůžkové stany jsou si rovny. Ty, co pořídíte i ve větších supermarketech či hobbymarketech, se ani náhodou nemohou rovnat s těmi od odborníků. Firmy, které se specializují na prodej nůžkových stanů, jsou schopné nabídnout daleko více možností a především vyšší kvalitu. Co si však u takových stanů pod spojením „vyšší kvalita“ představit?

Základem je pevná konstrukce

Hliníkové nohy se speciálním profilem. Přesně tohle byste měli u nůžkových stanů hledat, pokud toužíte po takových, které přežijí i poryvy větru o rychlosti 100 km/h. Vyzkoušeným profilem nohy je osmiúhelník. Nejsilnější varianty na trhu mívají 50 mm a ve spojení s příčným zesílením jsou prakticky neporazitelné.

Na pevně stojící konstrukci by měla být stejně odolná plachta. Chce to nejen odolnost vůči dešti, ale také otěru, rozedření a UV záření. Aspoň tedy pokud zamýšlíte užívat stan dlouhá léta.

Zbytek už je na zákazníkovi

Všechny zbylé vlastnosti už záleží na přání konkrétního zákazníka. Barva a provedení stanu hrají prim. Dnes je poměrně běžné nechat si zhotovit opláštění s potiskem loga firmy. Na výstavu aut se hodí stany bez bočních stěn, jako zázemí pro návštěvníky festivalu jsou naopak lepší bočnice – třeba s oknem panorama, díky němuž bude ve stanu hezky světlo. A když už je řeč o osvětlení, to se dá nejlépe připevnit přímo na odolnou konstrukci. Topení se uchycuje k noze stanu.

Prostě a jednoduše kvalitní nůžkový stan dokáže bez problémů nabídnout stejný komfort a bezpečí jako zděná stavba. Po těch kvalitních se poohlédněte u MITKO s.r.o. Nůžkové stany na prodej si sami vyrábí, a to s důrazem na kvalitní provedení. Dodávají je ve třech řadách – MITKOTENT CLASSIC, MITKOTENT PREMIUM a OCTA PRO. Ta poslední využívá právě osmiúhelníkových noh z hliníku.

Napsat komentář