Teplé dny už jsou snad konečně na dohled, což by se brzy mělo projevit i ve vašem šatníku. Je na čase vytáhnout sukýnky, šatičky a přivítat jaro ve velkém. Běží vám teď hlavou, že ve své skříni nemáte žádné vhodné jarní šaty, které by šlo nosit do práce či do školy? Ještě to stihnete napravit.

Patříte k těm ženám, jež mají zafixované šaty jako slavnostní oblečení, k němuž je potřeba vzít si boty na podpatku? Tak na to konečně zapomeňte. S šaty lze vykouzlit i pohodlný outfit do práce nebo školy.

S čím zkombinovat šaty do práce a školy?

Ne každý typ se hodí na každodenní nošení. Elegantní šaty si nechte na slavnostnější příležitosti. Obchody jsou však plné i takových modelů, za něž se rozhodně nebudete muset stydět, ať už jdete do školy, práce, na nákupy nebo návštěvu k rodičům. A ne, není potřeba si kvůli nim obouvat podpatky.

Chcete-li dosáhnout ležérnějšího stylu, oblékněte si krátké šaty, k nim si vezměte punčochy, balerínky, případně polobotky a vše doplňte koženou bundičkou. K některým typům neformálních šatů si lze vzít i tenisky, vlastníte-li nějaké decentní jednobarevné. Možná vám to nejdřív bude připadat zvláštní, ale zvyknete si, nemějte strach. Alternativně si pořiďte boty na klínku, na těch se chodí daleko pohodlněji než na podpatcích.

Jak by měly vypadat?

Vybrat šaty, které jsou pěkné a vhodné pro neformální příležitosti, není až tak složité. Těžší je najít střih, který vám sedne. Máte-li úzký pas či menší poprsí, určitě volte šatky, které jsou v pase nějakým způsobem stažené, přepásané nebo se od pasu dolů rozšiřují. Jestli se můžete chlubit větším poprsím, nebojte se větších výstřihů a rovných střihů.

Co se týče vzorů, na jaro a léto jsou perfektní hravé kvítky a květinové motivy. Pastelové barvy jsou stále oblíbené. Hlavně se držte veselých vzorů a odstínů. Je čas oslavit přicházející teplo.

A kde je pořídit?

Vyrazte na nákupy. Stojany v obchodech se šaty pomalu plní. A jestli se nechcete nikam plahočit, prostě sedněte k počítači a pátrejte na internetu. Začněte na Modovo.cz, kde objevíte mnoho pěkných šatiček za ještě hezčí šaty.