Rozhodli jste se, že si trochu spravíte postavu? Nebo potřebujete hubnutí bez diet? Posilovna je jeden z dobrých způsobů jak takovýto cíl splnit. Ať už posilování s činkami či posilování na strojích, oboje Vám pomůže vytvarovat tělo a shodit nějaké to kilo.

Proč posilovat?

Jak už jsem řekl, v úvodu může to být kvůli tomu, že chcete zhubnout nebo kvůli růstu svalů. Ale posilování má ještě další výhody, odvíjející se od těch hlavních.

Tím že budete posilovat, si zlepšíte postavu, držení těla a zad. Pokud budete pravidelně posilovat, zlepší se vám trávení, a i když zrovna nebudete posilovat, nebudete přibírat tolik tuku. Návštěva v posilovně mě vždy naplní dobrou náladou a cítím se „zdravěji“.

Čtěte také: Jak posilovat doma?

Je to přeci mnohem lepší než sedět u stolu s počítačem a jíst chipsy. A když občas mezi lidmi prohodíte, že jste byli v posilovně, můžete poznat, jak z vás ti lidé mají o něco málo větší respekt.

Jak začít posilovat?

Začátky v posilovně nebývají vždy nejlepší. Nejlepší je sehnat si parťáka, který tam buď už chodí, nebo tam chce chodit. Pokud ovšem nikoho takového nemáte, nezoufejte, zvládnete to i sami. Ze začátku se tam na vás možná budou dívat všelijak, ale vydržte a oni si zvyknou.

Pokud budete zvedat malé váhy (a to většinou budete) nestyďte se za to. Každý někdy začínal a nikdo nezvedal hned desítky kilo.

Hlavně si v začátcích nenakládejte velké zátěže, ale dbejte na správnou techniku. Nejhorší je naložit si moc, a pak se tam s tím trápit, pomáhat si a různě se křivit. Bude to horší, než když si naložíte míň a budete to mít technicky lépe propracované. Časem se to naučíte a pak si můžete přidávat.

Shrnutí

  • správné posilování Vám pomůže zesílit a zhubnout přebytečný tuk
  • posilování zlepšuje trávení a držení těla
  • v posilovně se nestyďte za to, že zvedáte málo
  • dodržujte správné provedení cviků
  • zjistěte si, jak dlouho posilovat

Tak neváhejte a pusťte se do toho. Už za pár týdnů budete mít lepší a krásnější postavu, pokud tedy budete posilovat dostatečně intenzivně a hlavně tak, jak se má.

Categories: Zdraví a sport