Chcete si pořídit nové pneumatiky na váš automobil a nevíte jaké zvolit? Chcete skloubit kvalitu s cenou a nevíte, co pro vás bude to nejlepší? Poradí vám tento článek.

Při výběru rozhodují  údaje uvedené v technickém průkazu a rozměry. Dále si musíte ujasnit, jestli chcete letní, nebo zimní pneumatiky. Neřiďte se pouze údaji na stávající pneumatice, mohlo by se jednat o předchozí špatnou volbu. Číselné a písemné označení na pneumatice se budu snažit v krátkosti objasnit.

Na každé pneumatice najdete označení, které vyjadřuje příslušné atributy. Označení může vypadat třeba nějak takto: 180/65 R 14 85 T. Číslo 205 označuje šířku pneumatiky v milimetrech. Číslo 65 je určující pro boční profil, který vyjadřuje poměr mezi výškou a šířkou pneumatiky v procentech (výška pneumatiky je 65 % z šířky jejího příčného řezu). Písmeno T rozlišuje typ konstrukce (radiální, diagonální, smíšené). Číslo 14 označuje průměr ráfku v palcích a číslo 85 určuje index nosnosti. A konečné písmeno T charakterizuje rychlostní index.

V označení na pneumatikách už se vyznáte a teď se zaměřím na dělení letních a zimních pneumatik. Odlišují se charakterem materiálu. Zimní pneumatiky jsou používány v zimě, jsou vystaveny nízkým teplotám a jejich výroba je složitější a nákladnější. Se zimními pneumatikami byste měli jezdit, když je teplota vzduchu pod 7oC. Se zimními pneumatikami bude automobil i při nízkých teplotách držet na vozovce a bude tak bránit možným smykům. Zimní pneumatiky mají také hlubší dezén, díky němuž vytlačuje při jízdě sníh z drážek.

Pneumatiky se vyrábí  v různých cenových kategoriích, ale taky v různých kvalitách. Je dobré sledovat testy prodávaných pneumatik. Koupit pneumatiky s dobrou kvalitou můžete ale i přímo na internetu. Prodej pneumatik v internetových obchodech je výhodný díky nízkým cenám a referencím spokojených zákazníků. Internetové obchody s pneumatikami dokázali odstrčit konkurenci, protože mají nízké náklady firmy. Právě proto si můžete zboží koupit na internetu levněji, ať už se jedná o cokoliv. Navíc spokojenost zákazníků svědčí o tom, že za zbožím se neskrývá žádný zajíc v pytli. V ověřených e-shopech tak skloubili kvalitu s nízkou cenou.

Categories: Auto - moto

Napsat komentář