Prodej zboží, koupi zboží, nabídku služeb a poptávku služeb lze provést bezplatně i na internetu. Ke zprostředkování těchto obchodních styků vám pomůže inzerce na internetu.

Příklad postupu na hyperinzerce.cz

Stránek, které nabízejí inzerci na internetu, existuje několik. Na internetu můžete inzerovat zadarmo. Pro lepší pochopení zde uvedu postup pro podání inzerátu na hyperinzerce.cz. V ostatních serverech se však tento postup příliš neliší.

Nabídka, či poptávka?

Nejdříve si musíte zvolit, jestli podáte nabídku, nebo poptávku. Zvolme si třeba, že chcete prodat digitální fotoaparát. Nejdříve si musíte vybrat příslušnou kategorii. V našem případě to bude kategorie „Audio, video, foto“. Dále si musíte vybrat podkategorii. Zvolme tedy podkategorii „Digitální fotoaparáty“. Zde už se nám zobrazilo tlačítko „Vložit sem inzerát“. Jestli vám v příslušném formuláři nezůstala vyplněná kategorie, tak ji zvolte ještě jednou.

TIP: inzeráty můžete vkládat i z mobilního telefonu. Můžeme doporučit například iPhone. Pokud chcete ušetřit, kupte použitý iPhone od ověřeného prodejce. Dávejte si pozor na to, aby na mobil byla záruka. Například na www.bugo.cz si můžete dokonce připlatit za prodloužení záruky o další rok, celkem získáte levný iPhone se zárukou až na 2 roky.

Vložení údajů

Následně musíte vložit údaje inzerátu. Pakliže nabízíte zboží, tak musíte zvolit políčko „Nabídka“. Jestliže zboží poptáváte, tak zvolte políčko „Poptávka“. V našem případě zvolíme „Nabídka“. Nadpis inzerátu musí mít max. 60 znaků a měl by co nejlépe vystihovat prodávaný produkt (název produktu). V textu inzerátu můžete uvést až 5 000 znaků. Pečlivě uvažte, co zde napíšete. Když dostanete potencionálního zájemce až na výpis vašeho produktu, tak ho rozhodně nemůžete zklamat. Zároveň zde ale nemůžete uvádět lživé informace.
Poté zvolte oblast platnosti inzerátu, která se dělí podle krajů i okresů. Jako oblast platnosti můžete také nechat vyplněné „Celá ČR“, když budete zboží posílat třeba poštou. Poté musíte vyplnit kontaktní údaje (jméno, příjmení, e-mail, telefon). Dále musíte vložit požadovanou cenu za nabízené zboží. Poté vyberte značku a model zboží.

Inzerci můžete změnit

Na závěr můžete vložit ještě nějaké fotografie a videa daného produktu. Nechte si celý inzerát zrekapitulovat. Pokud zjistíte chyby, tak ho upravte. Jestli se časem něco změní, tak to pomocí uživatelského jména a hesla můžete editovat, popř. smazat. Teď už stačí jenom čekat, až se vám ozvou zájemci.

Categories: Tech

Napsat komentář