Máte pocit, že v rámci chodu vašeho rodinného domu či bytu platíte zbytečně moc peněz za elektřinu, plyn a vodu, což zatěžuje váš rodinný rozpočet? Pak vězte, že existuje celá řada možností, jak tyto náklady do budoucna výrazně snížit.

Příklady úsporných zařízení

Jde například o celkovou rekonstrukci domu, kdy investujete do zateplení objektu a výměny oken. Dojde tak ke snížení tepelných ztrát, což oceníte hlavně v zimních měsících, kdy je nutné dům více vytápět. Dále se může jednat třeba o zapojení tepelného čerpadla, kterým se dá levně ohřívat voda. S jeho pomocí snížíte i náklady na vytápění. Podobných moderních zařízení, jež jsou nenáročná na energie, existuje celá řada. Podrobné informace o nich nyní najdete na portálu E.ON Rádce.

Ucelený rádce vám poví, jak se dá ušetřit spousta peněz

Web poskytuje data všem lidem zcela zdarma. Jedná se o jedinečnou kombinaci internetové encyklopedie, vyhledávače a osobního poradenství. V případě, že na stránkách nějaké informace nenaleznete, máte možnost kontaktovat poradce. Pomůžou vám třeba s analýzou energetické náročnosti nemovitosti, případně též poskytnou poradenství v oblasti podání žádosti o dotaci. Většina moderních zařízení, která jsou určena pro úspory energií v soukromých objektech, totiž podporuje stát formou dotačních programů. Díky nim vás pak například pořízení nového kotle vyjde až o desítky tisíc korun levněji.

A proč do tepelných čerpadel, kondenzačních kotlů a dalších systémů a zařízení vůbec investovat? Kromě úspory energií a snížení nákladů jde samozřejmě i o to, že zvýšíte kvalitu bydlení. Moderní prvky navíc přispějí k růstu hodnoty nemovitosti pro případ, že byste ji v budoucnu chtěli prodávat, případně pronajímat. Díky službě E.ON Rádce snadno získáte přehled o tom, jaký typ zařízení pro vás může být nejvhodnější.

Categories: Bydlení Finance