Říkáte, proč jezdí každý rok Češi do Chorvatska? Má to hned několik důvodů. Autem i autobusem jsou u divukrásných pláží coby dup. Mezi další výhody patří cenová dostupnost ubytování a služeb cestovního ruchu, minimální jazyková bariéra, drahokamy UNESCO, bohatost přírodních perel a mírný vstup do teplého Jadranu.

Tučepi – prima relaxace v Dalmácii

Určitě už jste slyšeli o dech beroucích plážích Makarské riviéry. Jen pár kilometrů od věhlasné lokality leží populární letovisko Tučepi. Jihovýchodními sousedy jsou neméně vyhledávaná městečka Podgora, Drašnice a Živogošće. Pokud se dobře zadíváte, spatříte vykukující ostrovy Brač a Hvar. Impozantní výhledy si užijete i na pohoří Biokovo. Pokud byste chtěli vyrazit do Splitu, autem je to asi 80 minut. Brela je vzdálená 20 kilometrů a Bol 47 kilometrů. Tučepi, obec s necelými 2 tisíci obyvateli, se může pochlubit příjemným klimatem a nejdelší pláží Makarské riviéry, jež měří více než 3 kilometry.

Co dělat v Tučepi?

Městečko je obehnáno plážemi s hrubým pískem a oblázky. Na vlastní oči spatříte průzračné Jadranské moře. Pláže jsou obklopeny borovicemi, které nabízejí útočiště před žhavým sluníčkem. Samozřejmostí je koupání, jachting, windsurfing, potápění, jízda na vodních lyžích a skútru. V Tučepi najdete poštu, lékárnu, dětské hřiště, restaurace, bary, tenisové kurty i kuželky. V létě navštívíte festival hudby, divadla i folklóru a zatančíte si na terasách. Na programu dnů jsou výlety po okolí. Zajímavý je Omiš s kaňonem a ústím řeky Cetiny, Dračí jeskyně na Brači, mariánské poutní místo Veprić, Starigradské polje na Hvaru a cyklostezky.

Chorvatské hotely nabízejí super ubytování

Rozhodněte se pro Alga hotel – Tučepi a prožijte dovolenou snů! Počítejte s oblázkovou pláží, mírným vstupem do moře, venkovním i vnitřním bazénem. Hotel je vzdálený od pláže 50 metrů, od centra města 250 metrů a od Makarské riviéry pouhé 3 kilometry.

Categories: Travel

Napsat komentář