Máte-li webové stránky a chcete-li, aby vám vydělávaly, neměl by vám být cizí pojem SEO a jeho metody. Jednou z těchto účinných a rozšířených metod je také linkbuilding.

Linkbuilding

Linkbuilding představuje jednu z metod SEO (Serch Engine Optimalization), což je metodika, která upravuje webové stránky tak, aby byly umisťovány na prvních příčkách v internetových vyhledávačích. Vedle linkbuildingu patří mezi další metody SEO např. copywriting (psaní kvalitního textu), používání tagů podle normovaných předpisů, používání titulků, nadpisů a popisů, krátká a neměnná URL adresa atd.

A co přesně si představit pod linkbuildingem? Jde o získávání zpětných odkazů na váš web. To znamená, že na jiných webech jsou umístěné odkazy, na které stačí kliknout, a dostanete se z nich na váš web. Čím více budete mít těchto odkazů rozmístěných, tím větší je pravděpodobnost, že vaše webové stránky někdo navštíví.

A na jaké weby umisťovat zpětné odkazy? Důležité je zacílení. Odkazy se nedávají na libovolné weby, ale na ty, které mají podobný obsah jako je ten váš. Dále se pro odkazy vyhledávají internetové stránky, jejichž návštěvníky mají zájem o obsah publikovaný na
vašem webu. Může se jednat buď o výměnu odkazů či registraci do katalogů. Nejde však o pouhou výměnu odkazů. Linkbuilding se pečlivě plánuje a nutné je zvolit i vhodnou strategii získávání odkazů a výběr partnerů pro spolupráci.

Budete-li zvyšovat počet zpětných odkazů, bude tím zároveň také zvyšovat rank, který vám umožní vyšší příčku ve vyhledávačích. Rank je totiž jedním z hodnotících kritérií pro řazení výsledků vyhledávání.

Chcete, aby vaše internetové stránky byly navštěvované a tedy i úspěšné? Dbejte na jejich prosazování. Jednou z rozšířených metod zviditelnění se na internetu je linkbuilding.

Categories: Tech

Napsat komentář