Co je to IP adresa? Chcete zjistit IP adresu? A víte, co to je? IP adresa je identifikační číslo, které jednoznačně identifikuje konkrétní zařízení v síti, které používá Internet Protocol. Zařízením může být třeba počítač, mobilní telefon, síťová tiskárna nebo i vaše herní konzole.

Ve verzi IPv4 používá 32bitové adresy zapisované po jednotlivých bajtech, oddělených tečkami. Hodnoty jednotlivých bajtů se zapisují v desítkové soustavě.

On-line zjištění IP adresy

Stačí navštívit on-line službu, která vám vaši IP adresu rozpozná a napíše. Zkuste třeba ip2location, kde zjistíte IP adresu (IPv4), hostname, vaši interní IP adresu. Můžete na těchto službách zjistit i další informace – operační systém, prohlížeč, rozlišení obrazovky atd.

Dále můžete vyzkoušet adresu www.darkhell.mysteria.cz, kde se dozvíte: co je to IP adresa, jak skrýt IP adresu, co je PROXY server a jak skrýt PROXY server.

Jak zjistit IP adresu někoho jiného?

Někdo vám bude tvrdit, že to nejde. Někdo jiný vám řekne, že to jde, ale je to složité. Pokud se alespoň částečně vyznáte v pokročilých praktikách na PC, tak můžete využít třeba tyto stránky www.soom.cz, www.stoyan.cz , kde jsou podrobně popsány způsoby, jak zjistit adresu cizího počítače.

Categories: Tech

Napsat komentář