Jarní a letní sezóna se blíží rychlým a poměrně nezadržitelným tempem. Pro majitele velkých, útulných a rozlehlých zahrad se naskýtá otázka výběru vhodného zahradního nábytku, který by zvelebil jejich krásnou zahradu a okolní prostor. Kromě designového významu musí tento nábytek splňovat také praktické podmínky a hlavní účel, ke kterému byl stvořen.

Podle čeho tedy zvolit ideální zahradní nábytek a v jakém materiálovém provedení můžete tento produkt vůbec zakoupit? Nejčastěji se můžete setkat se třemi základními výrobními složkami, které představuje plast, ocel a dřevo. Každý materiál má své výhody i nevýhody a především jedinečný vzhled. První otázka, která se Vám naskytne bude pravděpodobně barevné provedení. Sestava zahradního nábytku by měla v co největší míře ladit především s charakterem Vašeho venkovního prostoru. Mezi nejčastější barevné varianty jistě patří přírodní barvy jako jsou desítky odstínů hnědé, béžové nebo zelené.

Při volbě barvy je již nutné přemýšlet i o materiálu, ze kterého bude zahradní nábytek vyroben. Na první pohled samozřejmě zjistí i obyčejný laik, že plast působí levně a nevzhledně. Ocel je již vhodnějším produktem, který svojí konstrukcí zapadne lépe do stylu celé zahrady. Jeho údržba spočívá v občasném natírání speciálními barvami. Díky tomu máte zaručenou dlouhou a bezproblémovou životnost. Tím pravděpodobně nejideálnějším a nejvhodnějším zahradním nábytkem je bezesporu ten dřevěný. Jedná se o zcela přírodní materiál, který se do jakékoliv zelené zahrady zkrátka bezkonkurenčně hodí. Jednou z variant tohoto produktu je i oblíbený teakový nábytek.

Dřevěný zahradní nábytek působí velice elegantním a majestátným dojmem. Posezení na přirozeném přírodním materiálu je velmi pohodlné i pro pocitové vnímání Vašeho těla. Stejně jako u kovového zahradního nábytku, i zde platí metoda ošetření pomocí k tomu určených přípravků, které udržují teakový nábytek téměř nesmrtelný.

TIP: pokud chcete mít krásnou zahradu, dbejte i na trávu, používejte kvalitní travníkové substráty

Při výběru je tedy vhodné brát v potaz několik zásadních faktorů a především vsadit na svůj osobní pocit a dojem. Vaše zahrada může být ve spojení s dokonalým zahradním nábytkem zcela okouzlující a originální záležitostí. V neposlední řadě bude mít na samotnou volbu materiálu a tvaru vliv i výsledná cena. Ta s použitím přírodních produktů a volbou exotičtějších vzhledů samozřejmě úměrně roste.

Categories: Bydlení