Zatímco zprávy o znečištění krajiny i moří neuvěřitelným množstvím plastů se na nás valí téměř ze všech stran, kovy zůstávají poněkud bez povšimnutí a o jejich dalším zpracování se příliš nemluví. Přitom i železný odpad a barevné kovy si zaslouží další zpracování, které je v současné době díky moderním postupům velmi efektivní.

Výsledkem recyklace železa a barevných kovů je minimální množství nevyužitého materiálu. Taková recyklace znamená pozitivní přínos nejen pro životní prostřední, ale příznivě ovlivňuje i konečnou cenu produktů, které jsou vyrobeny z recyklovaného železného odpadu nebo barevných kovů.

Výkup kovů za hotové už není možný

Jestliže jste do sběrny kovu v posledních dvou letech nezavítali, pak by vás mohla zaskočit skutečnost, že výkup kovů už probíhá výhradně bezhotovostně. Příslušné opatření je platné od roku 2015. Důvodem je snaha snížit počet krádeží kovů, které se vzhledem ke stoupající výkupní ceně objevovaly čím dál častěji.

Pro železo cena není pevně stanovena, mění se v závislosti na konečných cenách určených hutěmi a slévárnami. Podobná situace platí i v případě barevných kovů. Jestliže vás tedy zajímá aktuální cena, podívejte se na tsrcr.cz – ceník barevných kovů platný pro nejbližší sběrnu vám rádi poskytnou.

Méně kovů na skládky, více do sběren

Je až s podivem, jakou má výkup kovů v České republice tradici. Přinejmenším v porovnání s tříděním plastů a skla, které stále ještě není samozřejmostí a mnoho lidí k němu přistupuje značně skepticky. Současné údaje navíc potvrzují, že možnosti výkupu kovu a papíru Češi využívají čím dál častěji. Vzrůstajícím potřebám trhu jde naproti například společnost TSR Czech Republic, s. r. o., která nabízí širokou síť sběren rovnoměrně rozmístěných po celém území České republiky. Třídění a recyklace kovů je tedy stále snazší a efektivnější.

Categories: Bydlení Zprávy