Perfektní odstranění kruhů pod očima není právě nejlehčí záležitostí. Tyto nevzhledné prvky se na naší tváři objevují z různých důvodů. Co mají ale společné je to, že nás dělají vizuálně staršími a ubírají nám na kráse. Není ale nutné se s nimi jen tak smířit. S některými metodami, jak se těchto nevítaných hostů zbavit, vás seznámíme na následujících řádcích.

Ještě než přejdeme k samotnému odstranění kruhů pod očima, podívejme se na to, co je vlastně způsobuje

Tato vada na kráse nerozlišuje mezi muži a ženami a postihuje nás všechny přibližně stejně. Mezi její nejčastější příčiny patří především:

·         Únava. Vyčerpání a nedostatek (nebo naopak příliš mnoho) spánku patří mezi bezprostřední příčiny tmavých kruhů pod očima. Vaše pokožka v takových případech bledne, což způsobuje, že tmavší tkáň i žilky okolo očí se stávají více viditelnými. Při únavě se také okolí očí stává opuchlými a dochází k tvorbě váčků.

·         Pokročilý věk. V průběhu stárnutí se kůže ztenčuje a vytrácí se z ní tuk a kolagen. Tím se zároveň výše zmíněné tmavé žilky okolo očí stávají viditelnějšími.

·         Genetika. U některých lidí může být náchylnost k tmavým kruhům dána geneticky. Poruchy štítné žlázy a další částečně dědičné komplikace se mohou také projevovat tímto způsobem.

·         Dehydratace. Nedostatek tekutin může způsobit, že kůže okolo očí působí matně a oči samotné takzvaně zapadle.

·         Alergie. Některé alergické reakce mohou způsobit, že se vaše žilky roztáhnou a stávají se tak více viditelnými.

Samotná barva kruhů vám může napovědět, co je jejich příčinou – více prozradí tento článek.

Jak se tohoto nedostatku zbavit?

·         Jako v každém případě i zde platí, že nejlepší je prevence než dodatečná náprava. A absolutně nejlepší prevencí v tomto směru je dostatek spánku. Žijeme v době, kdy jde pro spoustu z nás spánek až na druhou kolej, a to bohužel zdaleka neústí jen v tvorbu kruhů pod očima, ale i celou řadu dalších, vážnějších komplikací. Dopřejte si svých sedm až osm hodin spánku denně!

·         Chladný obklad vám může také pomoci. Obyčejná ledová kostka zabalená v kusu látky pomůže jednak zmírnit opuchlost kolem očí, jednak stáhne rozšířené žilky v jejich okolí a zmírní tak celkovou tmavost v oční oblasti.

·         Další, “lidovou léčbou” je přiložit na postiženou oblast zchlazené čajové sáčky. Čaj je, jak známo, bohatý na antioxidanty, a pomáhá zrychlit krevní oběh, ztenčit rozšířené cévy a zabránit zbytečnému hromadění tekutin v podočních váčcích. Nejlépe k tomuto účelu slouží čaj černý nebo zelený. Nechte jej vylouhovat v horké vodě, jako když si děláte čaj, sáčky potom ale nevyhazujte. Nechte je vychladnout v lednici a aplikujte na oblast očí po dobu zhruba čtvrt hodiny.

·         Další variantou je samozřejmě zakrytí kruhů vrstvou makeupu.

Existují i dlouhodobější varianty řešení tohoto problému?

Kosmetika a kosmetická chirurgie má samozřejmě více receptů na to, jak se tmavých kruhů zbavit. Více méně permanentním, nebo alespoň dlouhodobým řešením je v tomto případě:

·         Chemický peeling odstraní starou vrstvu kůže a stimuluje její omlazení a novou produkci důležitého kolagenu.

·         Laserový peeling má účinky podobné tomu chemickému.

·         Estetická kamufláž. S pomocí aplikace maskovacího pigmentu se odstín pokožky kolem očí přiblíží barvě zbytku vaší tváře.

·         Estetické implantáty a výplně mohou dodat objem tenčící se pokožce kolem očí a zakrýt tmavé cévky.

Tolik tedy k tématu tmavých kruhů pod očima – snad jste se dozvěděli něco nového!

Trápí i vás problém tmavých kruhů okolo očí? Snažíte se jej nějak řešit? Jak a co vám pomáhá nejvíce? Dejte nám vědět v komentářích!

Categories: Pro muže Pro ženy