Chorvatsko leží na pomezí střední a jihovýchodní Evropy. Jeho sousedy jsou země jako Slovinsko, Maďarsko, Hercegovina a Černá Hora. Hlavním městem Chorvatska je Záhřeb. Chorvatsko je velmi lákavé pro turisty, nabízí velké využití volného času, dost míst k výletům i relaxaci, pro volí hodně turistů právě Chorvatsko jako místo kde stráví dovolenou.

Celé Jadranské pobřeží je hojně navštěvováno všemi, kteří chtějí strávit pěknou dovolenou u moře a přitom nemají potřebné množství financí pro dovolenou někde dál. Chorvatsko je finančně méně náročné než jiné země, kde je ubytování i další činnosti poměrně drahé.

Určitě bychom si měli říct hlavní destinace kam míří většina turistů, a kde podmínky pro krásnou dovolenou jsou přímo senzační. Mezi vhodné destinace určitě patří Rijeka, Split, Zadar a Makarská. Samozřejmě tohle nejsou všechny destinace kde se dá strávit příjemná dovolená. Hlavně pro Čechy je Chorvatsko jednou z nejvíce navštěvovaných zemí.

Ubytování v Chorvatsku je dostupné pro každého, a vybírat si můžeme hned z několik různých variant ubytování, např. můžeme využít ubytování jak v hotelech, kterých je v Chorvatsku bezpochyby hodně, tak například můžeme využít bungalovy, nejrůznější kempy a další. Výběr z možností ubytování nabízí Chorvatsko velké množství, a tak záleží pouze na vkusu každého, kterou variantu zvolí.

V Chorvatsku jsou celkem dvě klimatické pásma, ve vnitrozemí převládá mírné kontinentální počasí, v horských oblastech panuje počasí spíše horské. V jadranském přímoří Chorvatska je převážně středomořské klima s překrásným počasím a mnoha slunečnými dny. Průměrné teploty moře se pohybují ve vnitrozemí kolem 23°C. Moře má v létě kolem 25°C což je ideální pro krásně strávený čas u moře, ale i ve vnitrozemí jsou podmínky pro koupání velmi dobré.

Chorvatsko nabízí velké množství zábavy pro celou rodinu, k dispozici je vše co člověk od krásně stráveného času na dovolené požaduje. Můžete se jít koupat, potápět, nebo si užít romantických projížděk na lodích. Samozřejmě jsou i jiné způsoby jak dovolenou strávit, procházkou po pláži, využitím mnoha atrakcí, jako jsou vodní lyže a další. Chorvatsko nabízí opravdu širokou škálu zábavy i adrenalinu, krásný míst k výletům i relaxaci, proto je jednou z nejvíce navštěvovaných zemí nejen pro České turisty. Využijte všeho co Chorvatsko nabízí, a dopřejte si krásnou dovolenou za přijatelné peníze.

 

Categories: Travel

Napsat komentář