Když se řekne zahradní domek, mnohým z nás se vybaví klasická kůlna na nářadí. Pokud patříte mezi takovéto lidi také, musíme vás vyvést z omylu. V současné době je na trhu obrovské množství nejrůznějších provedení, která se vyznačují jednak skvělým vzhledem a jednak maximální funkčností. Sloužit mohou klidně jako celoroční či sezonní chatky na zahradě. K dispozici jsou na trhu i luxusní domečky. O jaké typy se tedy jedná?

Celoroční prosklená zahradní chatka

Optimální do zahrad bez jakéhokoli zastřešeného posezení jsou zahradní domky, jež vypadají jako chaty. Jedná se o modely, které se většinou vyrábějí z kvalitního pevného severského smrku. Vybírejte domky vyznačující se spoustou oken. Prosklené plochy zajistí dostatek světla v interiéru. Už dávno neplatí, že by jimi mohlo nějak výrazně táhnout. Typické jsou totiž vynikajícími tepelně izolačními vlastnostmi. Moc hezký je například domek od estonské firmy Palmako.

Netradiční obytné zahradní domky

Mimo již zmiňovanou chatku lze volit třeba i provedení Partytube. Jde v podstatě o tvar položeného sudu sloužícího jako vynikající posezení v parném létě. Designově stoprocentně zaujme a při sklence dobrého vína se tady budete bavit. Dále bychom mohli jmenovat kempinkový domek. Ten je vhodný pro případy přespání v sadu či na zahradě. Vyznačuje se i malou předsíňkou.

I nářadí si zaslouží své místo

Na každé zahradě se využívá spousta nejrůznějšího nářadí. Typické jsou třeba rýč, vidle, hrábě, lopata anebo mnohé další. Vystavena dešti, větru a nadměrnému slunečnímu svitu nemůže zůstat ani sekačka. Jestliže si zakoupíte správný domek a vybavíte jeho interiér různými policemi, háčky a přihrádkami, všechno budete mít připraveno ihned k použití. Zajímavé jsou i objekty kombinující posezení i užitný prostor. Ať máte zájem o jakoukoli podobu zahradního domku, dozvíte se více na webu Herold.

Categories: Bydlení