Rádi lyžujete a chcete si ještě letos zajet na hory, dokud je sníh? Pak se vám určitě budou hodit nové lyže. S blížícím se koncem sezony je ideální čas na jejich koupi. Obchody se totiž zbavují zásob a přicházejí tak s výraznými slevami.

Ceny lyží se liší i o desítky tisíc korun

Ceny sjezdových lyží jsou hodně rozmanité. Záleží na tom, zda vám stačí univerzální sjezdovky, které jsou vhodné pro rekreační lyžování, nebo dáváte přednost kvalitnějším sportovním, případně snad dokonce závodním modelům. Zatímco levné lyže k rekreačnímu využití vyjdou na zhruba 4 – 10.000 Kč, závodní modely stojí klidně i několikanásobně více.

Na konci zimy jsou lyže v obchodech nejlevnější

Nákup nových lyží je ideální provést právě v této době, těsně před koncem zimní sezony. Zatímco v září či říjnu je o lyže největší zájem a prodejci tak nemají důvod tlačit ceny směrem dolů, nyní je tomu právě naopak.

Vývoj lyží jde každý rok prudce kupředu. I rok či dva staré modely tak už nemusí být prodejné. Proto se obchody snaží doprodat své zásoby. Využijte proto skvělé šance a pořiďte si nové lyže za minimální ceny. P-sport.cz v tomto směru přichází s velmi atraktivní nabídkou. V obchodě najdete desítky modelů pro dospělé i děti.

Při výběru sjezdovek si dejte pozor na kvalitu materiálů a vázání. Je dobré si také zjistit, jak dlouhé lyže potřebujete. Délku ovlivňuje výška vaší postavy a hmotnost. Platí přitom, že čím vyšší a těžší jste, tím mají být lyže delší, abyste na nich mohli udržet stabilitu.