Chystáte se ve své firmě zajistit úklid? Máte dvě možnosti: Buď oslovíte externí společnost, nebo ho realizujete vlastními silami. V druhém případě budete kromě pracovní síly potřebovat kvalitní přístroj. Víte, podle čeho a kde ho vybírat?

Kritéria výběru úklidového stroje

Pokud nejsou určené prostory k zametání a vytírání skutečně hodně malé, neobejdete se bez úklidového stroje. Zajistí vám vyšší produktivitu práce, lepší výsledek, ale i úsporu nákladů, případně další výhody.
Na trhu najdete mnohé modely v širokém cenovém rozpětí. Jak zvolit ten, který bude pro vaše účely nejlepší? Nejdříve si odpovězte na základní otázky. Těmi jsou především: Jak velká plocha se bude uklízet? Jak často vyžadují prostory čištění? Kolik hodláte do stroje investovat? Jak vysoké mohou být náklady na provoz? A samozřejmě je nutné vycházet i z bližší charakteristiky objektu, konkrétně jde o povrch, členitost, zastavěnost, přechody atd.
Jednotlivé přístroje se mimo jiné liší také tvarem stěrky, pohodlností obsluhy, ovladatelností a ergonomií zařízení, rychlostí mytí, celkovou kvalitou a dalšími funkcemi, které mohou práci zefektivnit a usnadnit. Zamyslete se také nad tím, jaký pohon má stroj mít. Případně ještě do volby přístroje promítněte další vaše specifické požadavky a nároky prostoru.

Tip na prodejce úklidové techniky

V neposlední řadě je důležitý i výrobce a dodavatel techniky. Většina zákazníků technickým parametrům příliš nerozumí, takže hledá firmu, která má v dané oblasti jméno. Předním výrobcem špičkové čistící a úklidové techniky je Tennat. Má výrobní závody a rozsáhlou síť obchodních partnerů po celém světě. U nás zajišťuje přímé zastoupení společnost SCS Česká republika.
Na výběr máte z mnoha strojů – průmyslových vysavačů, kobercových extraktorů, mycích a zametacích strojů s chodící, případně sedící obsluhou atd. Najděte si přístroj nejvhodnější pro vaše účely.

Categories: Finance Novinky Zprávy

Napsat komentář