Lidé se chtěli vznášet k nebi od pradávna. Dnes už na tom není nic nereálného, dokonce si můžete vybrat způsob, jak se vznést k oblakům. K jedněm z těch nejvyhledávanějších patří adrenalinový tandemový seskok. Co od něj můžete očekávat a proč je v poslední době tolik oblíbenou zábavou?

Tandemový seskok padákem je bezpochyby skvělým způsobem, jak si trochu ozvláštnit stereotypní život, na chvíli se zapomenout na všechny pozemské problémy a oddávat se jenom příjemným pocitům.

Ne, nespadnete

Mít z tohoto úžasného zážitku strach je úplně normální. Když jde člověk skočit poprvé, je to pro něj tak trochu cesta do neznáma. Těší se, ale zároveň má obavy, co kdyby se něco stalo. Strach tohoto typu je však zcela zbytečný. Všechno vybavení je bezpečné, navíc skáčete se zkušeným lektorem, který ví, jak se zachovat i v případech nouze.

Zajímavé je, že zatímco stoupání letadlem do potřebné výšky trvá asi 20 minut, skok uteče neuvěřitelně rychle. Volný pád zažíváte asi 40 sekund, klesání na zem na padáku trvá 6-10 minut. Pak je najednou všechno pryč a vy už po dopadu víte, že tohle si prostě musíte zopakovat!

Tandemový seskok je zábava pro každého

Skákat může opravdu skoro každý, kdo na to má věk. Nepotřebujete žádnou fyzickou zdatnost ani speciální dovednosti. Jedinými omezeními jsou věk aspoň 8 let a váha maximálně 120 kg. Zapovězený je skok pro diabetiky, kardiaky a zájemce po vážné operaci. I tato nenáročnost je určitě důvodem, proč má o skok zájem tolik lidí. Každý chce občas udělat něco šíleného, a pokud toužíte po bezpečných šílenostech, proč si neskočit? Skáče se na letištích po celé ČR, nic speciálního k tomu nepotřebujete. Stačí si vzít pohodlné oblečení, pevnou obuv a gumičku v případě delších vlasů. Ochranné brýle a kombinézu vám zapůjčí na místě. Tak neváhejte, přečtěte si více na webuLeteckeZazitky.cz a udělejte i vy něco šíleného.