V tomto článku vám přinášíme několik tipů, jak zvládnout přicházející rok na VŠ především ve chvíli, kdy bude váš první. není se sice čeho bát, ale několik rad se do začátku vždy hodí.

Oslovování na vysoké

Na souhrnné oslovení profesorem, na které jste byli zvyklí ze střední, můžete zapomenout. Jedná se o významný titul, kterým se honosí pouze hrstka vyvolených. Oslovování bývá někdy oříšek a někteří vyučující jsou na své funkce náležitě hrdí. Na vysoké platí pravidlo nadřazenosti, oslovujte tedy pouze nejvyšším dosaženým titulem.

Skripta, skripta a zase skripta

Pokud chcete ušetřit, nakupte učebnice od spolužáků z vyšších ročníků, kteří se jich ochotně zbavují. Ještě levnější možností je školní knihovna, musíte si však pospíšit, počet výtisků je často značně omezený.

Jak stíhat všechny školní práce?

Právě závěrečné a seminární práce budou tím, s čím se budete muset opravdu poprat. Naštěstí mnoho usnadní vypracování seminárních prací na zakázku a v pozdějším studiu i vypracováním diplomové práce na zakázku. Jedná se o službu, kterou anonymně využívá stále více spokojených studentů.

Rozvržení vašeho studia

Jakmile najedete do vysokoškolských kolejí, je čas myslet na rozvržení studia. Na mnoha školách je kreditní systém, kde není striktně předepsáno, v jakém ročníku je třeba jednotlivé předměty plnit. Některé předměty si tak můžete přeložit na další roky, ale studenti zároveň upozorňují, abyste při tom byli opatrní. Některé kurzy jsou podmínkou zápisu do dalších, v jiných se učí základy, jejichž zvládnutí je potřeba pro další studium.

Categories: Zprávy