Několik otáček startéru, než motor naskočí. Párkrát už se to poprvé nepovedlo a pomohl až druhý pokus. Co když příště nenastartujete vůbec? Nečekejte, až se problém ještě zhorší, protože věřte, že v chladném počasí se to stane. Proveďte základní servisní úkon v podobě výměny autobaterie hned při prvních potížích. V článku přinášíme tipy, jak si poradit s výběrem vhodného typu.

Na vině nemusí vždy být akumulátor

Nejčastější příčinou, proč se vám za chladného rána nedaří nastartovat, je špatný akumulátor. Tento problém má často postupné zhoršování. Řešení spočívá ve výměně akumulátoru. Ale co dělat, když to nezabere a startování je stále hrozné? V takovém případě přichází na řadu důkladnější prohlídka, protože na vině může být startér, špatně dobíjecí alternátor, ale i málo žhavící svíčky. Dobrý automechanik by měl provést diagnózu a nápravu problému.

Výběr nové autobaterie

V případě, že se jedná o potíže způsobené starou baterií, máte ještě štěstí. Pořizovací cena nové totiž není příliš vysoký výdaj a při volbě kvalitní značky vydrží poměrně dlouho. Volba vhodného typu se odvíjí od vašeho vozu. Hlavním sledovaným parametrem je kapacita proudu. Dalším důležitým číslem je startovací proud, což je energie nutná k rozeběhnutí motoru. Oba tyto údaje by měly být uvedené v manuálu k vozu a je dobré se tím řídit. Pokud ovšem tato čísla neznáte, může vám pomoci vyhledávání vhodných autobaterií podle vozu dostupné pod tímto odkazem – https://www.nekvinda-obchod.cz/1-autobaterie/.

Nákup z pohodlí domova

Velkou výhodou moderní doby jsou internetové obchody, kde najdete snad úplně vše. Auto-baterie si snadno vyberete podle správných parametrů. Nesmíte zapomenout přeměřit i velikost nosiče, aby se do něj zvolený typ vešel. Provedete objednávku a čekáte, až vám ji doručí. Doprava je zdarma a trvá přibližně dva pracovní dny. Nemusíte se tak starat o to, zda v kamenném obchodě budou mít zrovna ten akumulátor, který potřebujete.

Následně je už jenom na vás, jestli se do výměny pustíte sami, nebo přenecháte práci mechanikovi. Běžně se kromě výměny akumulátoru doporučuje také pořídit nové svorky pro připojení.

Categories: Auto - moto

Napsat komentář