Patříte mezi milovníky zimních radovánek a těšíte se na první sněhové vločky? Vyrazte jim vstříc třeba do Slovinska. Říkáte si, že jste o gigantických resortech i milých rodinných areálech vůbec neslyšeli? Zato jste určitě zaslechli jména Bojan Križaj, Jure Franko, Mateja Svetová či Tina Mazeová. To jsou věhlasní slovinští lyžaři. Přijměte malou pozvánku. Ihned se vám zalíbí nádherné výhledy na krajinu, skvěle upravené sjezdovky i prima ceny ski pasů.

V čem je zimní dovolená Slovinsko nejlepší?

Jakmile se rozhodnete pro aktivní odpočinek v této nádherné zemi, máte vyhráno. Jako první se vám zalíbí dostupné lyžařské svahy, lidové ceny skipasů, lyžování pro děti do šesti let zdarma, ale také pestrá gastronomie. Určitě ochutnejte domácí štrúdl, vynikající polévku jota, jelítka a klobásky s čerstvým pečivem. Zimní sporty mají ve Slovinsku dlouhou tradici, a to díky věhlasné soutěži organizace FIS v Kranjske Goře, v pohoří Pohorje a Rogle. Omrkněte super nabídky na https://www.gradtur.si/cz/lyzovani/destinace/kranjska-gora.htm! Jistě vás uchvátí, že první zmínka o lyžování pochází z oblasti náhorní plošiny. Pečlivě ji pro další generace uchoval historik Valvasor.

Kranjska Gora lyžování

Vyrazte vstříc novým zážitkům do nejpopulárnějšího letoviska Kranjska Gora. Dopřejte si luxusní ubytování poblíž sjezdovky přímo na úpatí Julských Alp. Rozhodně neminete dlouhé a přehledné tratě ani méně náročné sjezdovky. Také se zde myslí na nejmenší sportovce a začátečníky. Počítejte s modernějšími i staršími lanovkami. Podívejte se na https://www.gradtur.si/cz/lyzovani/slovinsko/ a užívejte si lyžování v nadmořské výšce 810 metrů nad mořem. Náročné lyžaře zaujme Krkavec, perla Julských Alp. Volné terény, expresní lanovky, běžecké stopy, bruslení a výhled na historické město Kranj nemá chybičku!

Categories: Travel

Napsat komentář