Podle celoevropského průzkumu cestování z roku 2009 jednoznačně vyplývá, že pro většinu lidí mezi 25 až 55 lety dovolená už nepředstavuje jen relax a odpočinek, ale také aktivní program, jak strávit volný čas. Tomu nasvědčuje i vývoj v České republice, kdy stále více dospělých hledá pro chvíle odpočinku pobyt v lázních a wellness hotelech.

Dnes spolu navštívíme dvoje lázně jihomoravského regionu – lázně Lednice a lázně Hodonín. V obou zařízeních, které se snaží o propojení termínu příroda s wellness aktivitami a jsou založeny zejména na přírodních a regionálních hodnotách,  se svěříte do rukou skutečných odborníků a k tomu na Vás bude působit jako přírodní zdroj velmi kvalitní jodobrómová voda, která zmírní především Vaše problémy s pohybovým aparátem.

Lázně Hodonín byly otevřeny v červenci 1979 tehdy jako pobočka lázní Luhačovice. Bylo dosahováno zajímavých výsledků při léčbě chronických kloubních onemocnění při koupelích v jodobromové solance. Úspěchy byly tak výrazné, že vzniklo samostatné lázeňské zařízení, kde se léčí onemocnění pohybového aparátu a kardiovaskulárního systému.V neposlední řadě jsou Lázně Hodonín i vyhledávaným místem k relaxaci a odpočinku. Lázeňský komplex se nachází v překrásném parku, který vyniká zajímavou zahradní architekturou. Víkendový nebo i delší pobyt se projeví blahodárným působením nejen na Vaše tělo, ale i na Vaši mysl.

Lázně Lednice jsou opravdovým nováčkem na mapě lázeňských zařízení České republiky a byly otevřeny teprve v roce 2007.  Moderní rehabilitační zařízení Vám nabídne bydlení, stravování i lázeňské procedury pod jednou střechou, což ocení zejména klienti s omezenou hybností. Pokud máte opravdu málo času, pak můžete využít blahodárné působení ambulantních  procedur. Ale určitě se sem příště rádi vrátíte třeba na víkendový pobyt, nebo prodloužený víkend, popřípadě i na týdenní pobyt. Vždyť v Lednici a  okolí je toho tolik k vidění.  A během víkendového pobytu určitě nestihnete vyzkoušet zajímavé procedury, které třeba ani jiné lázně nenabízejí, jako např. brusinkovou kúru, vinnou kúru, koupel se šampaňským apod.

Categories: Travel

Napsat komentář