Rádi fotíte a sdílíte fotky se svými přáteli? Potom určitě využijete mnoho serverů, kde si můžete uložit fotky.

Proč ukládat fotky na internet?

Fotky uložené na nějakém serveru se zobrazují neustále. V jednom okamžiku tedy můžete nahrát fotky a jindy se na ně může někdo podívat. Servery pro ukládání fotek jsou tak moderními alby digitálních fotek. Fotky vložené někde na internetu využijete i v jiných případech, jako například na různých aukčních portálech, kde nejdou fotky přímo ukládat.

Rajce.net

Rajce.net je v českém provedení, obsahuje českou nápovědu a instrukce, jak postupovat v případě nahrávání fotek. Takovýchto českých fotoalb samozřejmě existuje více. Když si budete vybírat server pro vaše fotografie, tak se zaměřte na výhody a nevýhody dané stránky. Určitě vás bude zajímat, kolik místa je pro vaše fotografie k dispozici. Další podstatná informace je cena, čili kolik vás to bude všechno stát. V neposlední řadě se zaměřte na ovládání. Rajce.net poskytuje neomezený prostor pro vaše fotografie, služba je úplně zadarmo a díky české nápovědě je ovládání velice snadné.

Picasa od Googlu

Asi nejzajímavější nástroj pro ukládání fotek poskytuje Google v aplikaci Picasa. Prvky pro ovládání této aplikace jsou sice přeloženy do češtiny, ale nápověda s vámi bude mluvit pouze anglicky. Do aplikace Picasa se snadno přihlásíte přes svůj Google účet, který si musíte nejdříve zřídit. S Google účtem se vám zároveň zřizuje i emailová schránka.

Aplikaci Picasa si můžete stáhnout do svého počítače, nebo ji můžete používat online. A včem je aplikace Picasa tak dobrá? Picasa poskytuje nádherná webová alba (zobrazení na celé obrazovce, umístění fotografií na mapu světa, přehrávaní videa atd.). Fotky si zde můžete třídit podle lidí na fotografiích. S aplikací Picasa můžete vytvářet různé koláže, upravovat fotky k dokonalosti, tisknout sdílené fotky ve vysokém rozlišení atd. Důvod proč nevyzkoušet aplikaci Picasa neexistuje. Aplikace Picasa je zcela zdarma a poskytuje místo pro fotky o velikosti 1 GB (cca 4 000 fotografií o velikosti tapety). Pokud nevíte, jak nastavit obrázek na plochu, čtěte tento článek.

Categories: Tech

Napsat komentář