Je spousta odvětví, v nichž zaměstnanci nosí pracovní oděvy, a právě proto je jejich sortiment tak obrovský. Člověk by se skoro ztratil v tom velkém výběru. Jak si má pak zvolit vhodné oblečení odpovídající jeho profesi? Ukažme si to na příkladu pracovních bund.

Pracovní bunda je užitečným vybavením v jakémkoliv povolání provozovaném venku či ve velké hale, kde je zima. Typicky jde o profese ve stavebnictví, zemědělství, strojírenství či dopravě. Ať už sháníte bundu pro sebe, nebo stojíte v roli zaměstnavatele, který se chystá odebrat více kusů pro své pracovníky, měli byste zvážit následující kritéria.

Především musí hřát

Prvotním úkolem bundy je ochrana před chladem, deštěm a jinou nepřízní počasí, proto vybírejte modely s podšívkou. Na druhou stranu v mohutných bundách se hůře hýbe, takže by vám možná lépe vyhovovala nějaká lehčí varianta. Z tohoto hlediska jsou lepší fleecové bundy, případně vesty, v nichž máte volné ruce. Podvléknout se pod ni můžete mikinou.

Nezapomeňte na bezpečnostní prvky

Je jedno, jestli se člověk pohybuje po silnicích nebo jen v areálu firmy mezi ještěrkami. Bezpečnostní prvky se vždycky hodí. Měly by být nejlépe na rukávech. Koupit se dají dokonce celé reflexní modely. Podívejte se na https://www.xfer.cz/pracovni-obleceni/bundy-vesty, v e-shopu Xfer mají třeba pánskou reflexní softshellovou bundu i reflexní bundu z voděodolného polyesteru.

Kapsy jsou praktické

Čím více jich bude, tím lépe. Člověk si mnohdy potřebuje odložit nějaké to nářadí, dát si do kapsy telefon nebo klíče. Zapínací kapsy jsou jistější, z nich vám totiž nic tak snadno nevypadne.

V barvách buďte střídmí

Když se podíváte do nabídky pracovních oděvů, zřejmě ani neuvidíte žádnou plejádu barev a vzorů. Výrobci se drž při zemi a dobře vědí proč. Do práce jsou praktické zejména tmavší odstíny, na nichž není vidět každá špína.

Categories: Pro muže Zprávy

Napsat komentář