Při výběru notebooku se nejlépe poraďte s odborníkem. Uděláte jedině dobře, když si ještě notebook srovnáte u více prodejců.

Značka notebooku

Nejdříve se zaměřte na značku notebooku. Nejkvalitnější notebooky nabízí firmy: IMB a DELL. Dobrá značka samozřejmě zvedá cenu notebooku. Je zde ale menší pravděpodobnost, že budete mít potíže s reklamací.

Displej

Dále byste se měli zaměřit na displej notebooku. Nejoptimálnější s poměrem velikost a váha je asi 15,4 palcový displej. Pokud však budete mít notebook spíše pro statické použití, tak si můžete pořídit i větší displej.
Dále se rozhodněte, jestli chcete displej lesklý, nebo matný. Matný displej vám sice nebude dělat žádné odlesky, ale zato má horší zobrazení barev.

Procesor

Převážná většina notebooků již má dvoujádrový procesor. Ten má tu výhodu, že zvládá dvě náročné aplikace zaráz.

Paměť RAM a pevný disk

Tady platí pouze jedno. Čím větší hodnoty jsou, tak tím výkonnější počítač máte.

Klávesnice

Ty nejmenší notebooky nemusí mít standardní velikost kláves. U klávesnice rozhodně oceníte, když bude od ostatní elektroniky oddělena fólií. V případě rozlití vody na klávesnici je totiž celá elektronika uchráněna.

Grafická karta

Pro kancelářské potřeby vám postačí integrovaná grafická karta. Jestli chcete notebook na hraní her, tak si budete muset pořídit výkonnější grafickou kartu. Zde ovšem notebook v poměru výkon:cena daleko předčí klasický počítač.

Výdrž baterie

Ve výdrži baterie se notebooky různí. Za více hodin si budete muset připlatit. Výdrž baterie se pohybuje asi od 3 hodin do 9 hodin a více. Když ale budete chtít hodně cestovat bez možnosti napájení, tak si za dobrou baterii připlaťte.

Vstupy a výstupy

V tomto se notebooky různí jen velice málo. U notebooků najdete síťovou kartu, zvukovou kartu, reproduktory, touchpad, USB porty, VGA výstup, WIFI karta, bluetooth, zapisovací DVD/CD mechaniku a další.

Categories: Tech

Napsat komentář