Máte internetové stránky? Pak jistě potřebujete, aby byly vidět a snadno se dostaly k těm, kterým jsou určené. Jak to ale zařídit, když internet je plný všemožných webů? Propagujte své internetové stránky za použití metodiky SEO.

Propagace internetových stránek

Nejdůležitější je, aby vaše internetové stránky byly vidět. To znamená, že když si uživatel dá do vyhledávače tématiku vašich stránek, musí se mu váš web objevit na předních příčkách ve vyhledávačích. Pokud tomu tak nebude, využije jiného odkazu a k vám se ani nedostane.

Jak zařídit, abyste byli na předních příčkách ve vyhledávačích? Odpovědí je SEO.
SEO představuje anglickou zkratku spojení Search Engine Optimalization, což si můžeme přeložit jako „optimalizace pro vyhledávače“. Jedná se o metodiku, která upravuje webové stránky tak, aby jejich obsah i forma byly lákavé pro vyhledávače. Ty je na základě toho posouvají na přední pozice.

SEO má různé metody. Důležité je, abyste měli na svých stránkách kvalitní a unikátní obsah, který se dobře čte a je lákavý. Text je vhodné pravidelně aktualizovat a udržovat hustotu klíčových slov, která by měla být v rozmezí 3 – 8%.

Dalšími metodami je používání tagů podle normovaných předpisů, používání nadpisů a popisů, zvolit krátkou a neměnnou URL adresu, kterou si lidé snadno zapamatují, budování zpětných odkazů (jiné weby odkazují na vaše internetové stránky) atd.

Výše uvedené metody SEO jsou etické a žádoucí. Vznikají však i neetické metody SEO, které mohou mít krátkodobý účinek, ale pokud budou odhalené, zaznamenají vaše internetové stránky propad ve vyhledávačích. Mezi neetické metody SEO patří spam, oklamání robotů, skrytý text atd. Každý majitel internetových stránek by se měl zajímat o jejich propagaci. V opačném případě se ztratí v obrovském množství webů a uznejte sami, že internetové stránky, které nikdo nezná, nemohou být efektivní.

Categories: Tech

Napsat komentář